Ticker

6/recent/ticker-posts

LAKO DO GUSTE I ZDRAVE KOSE: Najbolji PRIRODNI ŠAMPONI - moja lista iz drogerija

 Previše suva ili masna kosa, kao i njeno opadanje i pucanje može biti posledica korišćenja pogrešnih šampona. Probajte sa prirodnim sastojcima kako biste vašoj kosi vratili život. 

devojka pere kosu prirodnim samponom
foto: freepik.com

Šta su prirodni šamponi?

Prirodni šamponi su oni koji čiste kosu pomoću prirodnih sastojaka iz prirode, kao što su biljni ekstrakti, eterična ulja i drugo. Formula, takođe, ne bi trebalo da sadrži sintetičke sastojke poput sulfata, parabena i sintetičkih mirisa.

Da li su prirodni šamponi bolji?

Ne mora jasno da znači da su uvek bolji. Svakako da će vašoj kosi prijati oporavak od parabena, sulfata i jakih "deterdženata", međutim, prirodni šamponi ne mogu da očiste izrazito masnu kosu. Prirodni šampon idealan je za svakodnevno pranje kose, međutim, ukoliko je vaša kosa masna, obavezno koristite jednom u 5 pranja i šampon za dubinsko pranje, kako biste jače očistili vlasište.

Kod prirodnih šampona, koža glave manje je iritirana, a dlaka se ne isušuje veštačkim preparatima. Prirodna ulja u šamponima dodatno hrane kosu i čine je mekšom. Ukoliko je vaša kosa nefarbana, a suva, definitivno se preporučuju prirodni šamponi. Međutim, ukoliko se borite sa pucanjem dlake ili opadanjem kose, moguće je da koristite pogrešan šampon, odnosno, šampon čiji sastojci vam ne prijaju - promenite sadašnji šampon za prirodnu varijantu.

Krauterhof šampon 


foto: shop.lilly.rs

Šampon sa ruzmarinom pogodan za svakodnevno pranje masne kose. Lagan, sa uljem ruzmarina, neguje i hrani masnu kosu. Sastojci ruzmarina podstiču cirkulaciju kože glave prilikom pranja kose. Ruzmarin je odličan kod jačanja dlake i sprečava pucanje i opadanje kose. Izuzetno hranljiv, a ujedno i lagan šampon koji neće ostaviti masan trag nakon pranja kose. Produžava trajanje čiste kose i dobro pere teme.

Cena: 450 dinara

Allin šampon


foto: shop.lilly.rs

Allin šampon sprečava pojavu peruti, svrab i opadanje kose. Ovo je ujedno i moj lični omiljeni prirodni šampon koji zaista pokazuje promenu i smanjenje opadanja dlaka. Izuzetno je tečan, pa pripazite pri doziranju, potrebna vam je manja količina. Dva puta sapunjajte ovim šamponom. Iako mu je miris težak i neprijatan, miris ovog šampona ne ostaje na kosi, stoga ne brinite. Izuzetno hranljiv šampon koji utiče na poboljšavanje same dlake. 

Allin losion za kosu sadrži najmanje: dva češnja belog luka, dva korena koprive, devet listova koprive i pet cvetova lavande.

Cena: 470 dinara

Logona šampon bio argan


foto: shop.lilly.rs

Logona šampon namenjen je oštećenoj i lomljivoj kosi. U pitanju je prirodna kozmetika, a ovaj šampon sadrži prirodne sastojke, ali ne očekujte potpunu prirodu u bočici, kao što je slučaj kod Allin šampona. Odlično se pokazao kod osoba sa izrazito masnom kosom koja se prlja. Jača strukturu dlake i daje joj prirodan sjaj. 

Sadrži organsko ulje argana, kajsije i inka inči ulje iz Amazonije, uz dodatak prirodnog betaina optimalno jača prirodnu strukturu kose i daje joj svilenkast sjaj. Nakon pranja, kosa je mekana i glatka. Pogodan je i za osobe sa farbanom kosom.

Cena: 1.570 dinara

Alverde repair tampon


foto: dm.rs

Većina Alverde šampona je na prirodnoj bazi. Izabrali smo jedan od najpopularnijih i najvoljenijih Alverde proizvoda - avokado i ši puter šampon. Šampon je namenjen suvoj kosi koja puca i nema sjaj. Odličan za svakodnevnu upotrebu. Izuzetno lagana tekstura. Ne očekujte da vam intenzivno očisti teme, baš zbog svojih prirodnih sastojaka. 

Sadrži organski avokado i ši puter, kao i proteine pšenice. Ne sadrži amonijak, ni silikone.

Cena: 299 dinara

Važno je da napomenem da su šamponi sa gorepomenute liste šamponi koji sadrže prirodne sastojke, neki od njih nisu potpuno prirodni, već na bazi ulja iz prirode. 

Постави коментар

0 Коментари