Ticker

6/recent/ticker-posts

BOL U STOMAKU ZA VREME MENSTRUACIJE: Čaj od samo dva sastojka koji umiruje grčeve

 Ima li žene koja do danas nije osetila jake grčeve u PMS-u ili bol u stomaku za vreme menstruacije? - Mislim da ne, ali ako postoji, blago njoj! Ukoliko si ti jedna od onih koje muče bolovi pred ili u toku menstruacije, vrlo je verovatno da si do sada trpela bolove koji su te ometali u svakodnevnim radnjama, ili si pila određene lekove koji nisu najzdravija solucija.

čaj od novena


Podeliću sa vama izuzetan čaj od samo dva sastojka koji će ti pomoći da na minimum suzbiješ ovu vrstu bolova. 

U pitanju je čaj od nevena, sa dodatkom đumbira. 

Neven se od davnina koristi u kozmetici i medicini, ali je njegova popularnost dobila novo svetlo kada je počeo da se koristi za ženske tegobe.

Neven ima protivupalno dejstvo. Odličan je u primeni kod raznih vrsta zapaljenja. Pored toga, neven opušta mišiće, pa je zaista veoma delotvoran kod stomačnih grčeva, čak i kada nisu u pitanju samo menstrualni bolovi.

Neven povećava i protok krvi, dobar je za cirkulaciju. Pomaže i kod čira na želucu i dvanaestopalačnom crevu. 

Ono što je važno da napomenem, jeste da neven ne treba da konzumiraju osobe alergične na biljke iz porodice Asteraceae, npr. kamilicu. Takođe, trudnicama i dojiljama se čaj od nevena nikako ne preporučuje.

Kako pripremiti čaj od nevena protiv menstrualnih bolova 

Za dve šolje dovoljno vam je dve kesice čaja od nevena i 1 cm svežeg đumbira.

U pola litre ključale vode stavite dve kesice čaja od novena i 1 cm svežeg đumbira. Poklopite i ostative da odstoji 20 minuta. Procedite i konzumirajte.

Nemojte piti više od 3 šolje ovog čaja dnevno.

Ublažiće menstrualne bolove i grčeve momentalno.

Постави коментар

0 Коментари