Ticker

6/recent/ticker-posts

ODMAH ISPRAVI OVU GREŠKU! Kako se koristi tonik za lice i koji je najbolji

 Svaka koža lica ima svoje nepravilnosti. Ukoliko se sada pogledate u ogledalo, videćete možda bubuljicu,   crvenilo, po koju flekicu, proširene pore, bore, suvoću ili masnoću lica... Bilo da ste se pronašli u prethodnoj rečenici, ili ne, složićete se da vam uvek treba dodatna snaga čišćenja lica.

tonik za lice kako se koristi


Toner za lice je drugi po redu stadijum u nezi kože, odmah nakon čišćenja lica, a pre seruma i kreme. Toneri za lice pripremaju kožu za hidratantne kreme i serum dok oslobađaju kožu od viška ulja i tvrdokorne prljavštine ili šminke koja je ostala na licu nakon što ga operete. 

Važno je da ne zaboravimo da oni nisu zamena za pranje lica. Tonici za lice su dodatna faza čišćenja, a ne prečica vaše rutine nege kože.

Tonici se koriste za rešavanje različitih problema sa kožom - od akni, suvoće, bora, viška sebuma, flekica na koži, pa do ostalih nepravilnosti. 

Ukoliko pomislite da vaš tip kože ne treba da koristi tonik - u zabludi ste! Tonik je odličan i pomaže kod svih tipova kože, samo obratite pažnju na sastojke koji će odgovarati baš vama.

Toner je stvar koja je spasila na milione tinejdžera sa masnom kožom sklonom aknama. Međutim, mnogi su prestali da koriste tonere jer su imali jednu zajedničku manu - mnogi su sadržali alkohol koji je isušivao kožu. Kako je svet nege napredovao, tako su nastali tonici za lice bez alkohola. Tonik je ponovo postao omiljeni deo rutine mladih.

Česta greška kod korišćenja tonika za lice

Nakon redovnog čišćenja lica umivalicom koristi se tonik. Važno je da, pri izboru, sastojci budu odgovarajući tvom tipu kože. Na primer, masnokožci će izbegavati tonike sa raznim uljima (uljem divlje ruže npr.), a onima sa suvom kožom verovatno neće odgovarati oni agresivniji (sa salicilnom kiselinom, ili dr.), međutim, važno je da svi tipovi kože izbegavaju sastojak koji se, nažalost, nalazi u mnogim tonicima. IZBEGAVAJTE TONIKE KOJI SADRŽE ALKOHOL! 

Izuzetno je važno da pri kupovini tonika pogledate sastojke. Nemojte kupovati tonike koji sadrže alkohol. Nažalost, mnogi tonici su popularni zbog raznih reklama i svog imena, a vašoj koži neće doprineti. Alkohol, iako dubinski čisti lici, isušiće kožu. Isušena koža postaje dehidrirana, svrbi i peruta se. Time ćete napraviti dodatni problem vašem licu. 

Kako se koristi tonik za lice?

Tonik treba da koristite nakon pranja lica, a pre upotrebe seruma ili hidratantne kreme. Jednostavno natopite blaznicu tonikom po vašem izboru, a zatim ga prevucite preko celog lica, vrata i grudi. Iako imate osećaj čišćenja, i vrlo je verovatno da ćete na blaznici videti prljavštinu sa lica, nemojte biti agresivni prema svojoj koži i ne derite je, već blagim pokretima čistite blaznicom celo lice.

Za najbolje rezultate koristite tonik ujutro i uveče. Ukoliko vam se koža osuši ili lako iritira, pokušajte jednom dnevno ili svaki drugi dan. Zapamtite: Ukoliko imate osetljivu kožu, birajte što nežnije sastojke! 

Kako da pronađem najbolji tonik za mene?

Važno je da pronađete odgovarajuće sastojke za vašu kožu. Evo nekoliko primera:

  • Ružina voda za hidrataciju
  • Kamilica za umirivanje, protiv zapaljenskih procesa i crvenila
  • Ulje čajevca za borbu protiv bubuljica, sebuma i bakterija
  • Aloe vera za smirivanje upale i crvenila, kao i za hidrataciju
  • Vitamin E za hidrataciju 
  • Vitamin C za ujednačavanje tena (protiv flekica i crvenila)
  • Salicilna kiselina za masni tip kože, protiv nepravilnosti, bubuljica i viška sebuma
  • Hijaluronska kiselina za hidrataciju
  • Biljne matične ćelije za antioksidante i svojstva protiv starenja

Da li ste nabavile omiljeni tonik za lice? Pogledajte još jednom sastav i budite sigurni da su za vaš tip kože.

Постави коментар

0 Коментари