Ticker

6/recent/ticker-posts

ZDRAVA VEČERA ZA NENAJAVLJENE GOSTE: 5 minuta za jednostavan suši sa namirnicama iz frižidera

 Nikada niste pravili suši? Nema veze - ovo je toliko jednostavno da može i dete da napravi! Potrebno vam je samo četiri sastojka i manje od pet minuta vremena. Ukus koji ćete obožavati nateraće sve da pitaju za recept. 

recept za jednostavan susi od krastavca


Zamislite situaciju gde vam stižu nenajavljeni gosti (sigurna sam da vam se to dogodilo), a vi nemate čime da ih poslužite. Nikakav problem, zavirite u frižider i gotovo! Ovaj suši se sprema za manje od pet minuta, nema pečenja, i ne treba vam nikakvo prethodno umeće - uspećete iz prve!

Potrebno vam je: 

- svež krastavac

- sirni namaz

- dimljeni losos

- avokado

* količina sastojaka varira u odnosu na broj suši zalogaja koji vam je potreban. Od jednog dužeg krastavca iz folije (20cm), možete da očekujete desetak suši zalogaja.

Ukoliko u frižideru nemate avokado, možete ga zameniti nekim drugim namirnicama kao što su: sveža paprika, bambus, rotkvice, propržena šargarepa... Međutim, ukoliko želite zamenu za dimljeni losos, to može biti tuna.

Priprema:

Na tanke listiće isecite krastavac po dužini. Listiće naslažite jedan pored drugog na providnu foliju, tako da se malo preklapaju (pogledajte sliku ispod). Kada ste formirali pravougaoni oblik, premažite ga sirnim namazom. Na početak stavite što tanje isečene listiće dimljenog lososa, a preko njega, tanko sečeni avokado na kriške. 

Uz pomoć folije, srolajte suši po dužini u rolat. Isecite na suši zalogaje širine 2 cm. 

Preko možete staviti susam po želji.

Ukusi ovog sušija će vas oduševiti. Večerica je vrlo lagana, a pored dobre atmosvere, uživaćete i u zdravom obroku. 

Video recept ovog jela možete pogledati klikom ovde.

Prijatno!

Постави коментар

0 Коментари