Ticker

6/recent/ticker-posts

NAJBOLJA KREMA SA RETINOLOM: Dermatolozi je preporučuju, pristupačna je i evo zašto će ti se dopasti

 Da li osetljiva koža treba da izbegava retinol? - Više ne! Ova krema sa retinolom pomera sve granice. Pored toga što je pristupačna i može se pronaći u drogeriji i apoteci, dermatolozi je rado preporučuju. Pogledajte recenziju za Eucerin Q10 Anti Wrinkle Pro Retinol noćnu kremu koja će vam promeniti stanje kože na bolje.

krema za lice freepik.com


Retinol je jedan od najčešćih sastojaka koje dermatolozi preporučuju za sprečavanje starenja, učvršćivanje i posvjetljivanje kože, a može čak pomoći i u smanjenju akni (i na licu i na leđima). Međutim, retinol u većem procentu se ne preporučuje osobama sa osetljivom kožom. Ukoliko ste početnik sa retinolom, ili je vaša koža osetljiva - našli smo rešenje, to je ova Eucerin krema. Čak i ukoliko ne spadate u ovaj koš ljudi, Eucerin noćna krema će vas oduševiti.

Pojavljuje se u bogatoj, hidratantnoj kremi za lice pristupačne drogerijske marke koja brine o osetljivoj koži. Ne samo da je ova noćna hidratantna krema bez mirisa, već i ublažava crvenilo i zaglađuje grubu, neujednačenu teksturu kože - bez iritacija.

eucerin krema protiv bora sa retinolom

foto: shop.lilly.rs

Šta sadrži i kako radi Eucerin krema sa retinolom?

Za one koji nisu upoznati sa retinolom, evo nekoliko brzih informacija o proizvodu: To je derivat vitamina A koji ubrzava obnavljanje ćelija kože, tako da se mrtva koža brže odvaja, barijera kože postaje jača, a proizvodnja kolagena se pojačava. Pošto izaziva pojavu novih ćelija, može pomoći u smanjenju pojave finih bora i čini da koža bude mekša i glađa. Tip retinola u Eucerinovoj Q10 noćnoj kremi protiv bora sa retinolom je formulisan tako da ne iritira i nežno utiče na različite tipove kože — plus, njeni efekti su potkrepljeni sa još nekoliko ključnih sastojaka.

Pored retinola, ova hidratantna krema za lice sadrži antioksidativni koenzim Q10 za koji je utvrđeno da, kao i drugi antioksidans vitamin C, smanjuje znake starenja poput bora na licu. Zatim, tu je pravi niz hidratantnih sastojaka, uključujući vitamin E, ši puter i glicerin, koji pomažu u hidrataciji i omekšavanju kože. 

Ukratko, ova Eucerin krema za lice je pravi BUM za hidrataciju i podmlađivanje. Momentalno upija i brzo ublažava crvenilo nakon nanošenja, a nakon nekoliko nedelja upotrebe, koža izgleda potpuno zdravo i mekana je, kao i glađa na dodir.

Kako se koristi Eucerin krema sa retinolom?

Retinol može biti težak za uključivanje u rutinu osetljive kože, može da se javi blaga iritacija, perutanje, blaga suvoća, i zato u početku treba biti oprezan. 

Iako je ova krema izuzetna za osetljivi tip kože, kako je retinol njen sastojak, ipak uradite test pre nego što je namažete po celom licu. Utapkajte malo kreme na unutrašnju stranu zgloba pre spavanja i proverite da li ima reakcije sledećeg jutra. 

Ukoliko jutro posle nemate iritacije na tom mestu, već uveče možete početi sa korišćenjem kreme. Eucerin noćna krema sa retinolom koristi se kao pretposlednji korak u večernjoj rutini. 

Očistite lice blagom umivalicom, ukoliko koristite tonik, i njime dodatno očistite lice. Nakon toga, nanesite Eucerin Q10 kremu sa retinolom, nakon toga možete staviti vašu kremu protiv podočnjaka na okoloočno područje.

Kako dermatolozi preporučuju sporije uključivanje ovog proizvoda u rutinu nege, možete je, za početak, koristiti svako drugo veče. Tek nakon nekoliko nedelja, kada se koža navikne, uključite ovu kremu u rutinu svake večeri. Jutro kasnije, obavezno koristite SPF pre izlaska iz kuće.

Da li treba da je kupiš?

Ako tražite retinol pogodan za početnike koji je, takođe, ultra-hranljiv, ovu hidratantnu kremu za lice svakako vredi isprobati. Takođe, oni sa osetljivom kožom ne bi trebalo da svoje lice natrpavaju raznim proizvodima - manje je više! Zbog toga, ova krema će vam biti odličan saveznik u nezi, a njena efikasnost će vas oduševiti.

 

Постави коментар

0 Коментари