Ticker

6/recent/ticker-posts

5 svakodnevnih grešaka koje mogu da dovedu do VAGINALNE INFEKCIJE

 Lična higijena vagine mora da vam bude na prvom mestu. Ukoliko uhvatite sebe da se više brinete o nijansi pudera ili da li ćete staviti veštačke trepavice, umesto o dobroj kozmetici za vašu vaginu, vreme je da se vratite na pravi put.



U ovom tekstu vas neću navoditi da potrošite bogatstvo na preparate za čišćenje i negu vaše vagine, već ću vam samo ukazati na svakodnevne greške koje pravimo, a mogu dovesti do ozbiljnih iritacija i vaginalne infekcije.

Koštaće vas 0 dinara i par minuta vašeg vremena, a vaša gospođica će prodisati.

5 stvari koje nikada ne trebate da uradite svojoj vagini

1. NE BRIŠITE VAGINU VLAŽNIM MARAMICAMA

Istina je da nas vlažne maramice podsećaju na higijenu, ali to je odlično kada bismo se zadržali kod brisanja uprljanih ruku ili tastature na kompjuteru. Prosečna vlažna maramica sadrži i do 18 različitih hemikalija - zato nemojte da odahnete kada uspete da ugrabite onu "bez alkohola", jer je alkohol u ovom slučaju manji problem.

Među sastojcima nalazi se opasni konzervans MIT koji je veliki alergen. Pored njega, obavezni je i fenoksietanol koji se dovodi u vezu sa pojavom ekcema i ozbiljnih iritacijaVlažne maramice sadrže i propilen-glikol koji takođe može izazvati iritacije na koži.

2. KREMA ZA DEPILACIJU JE NO-NO

Krema za depilaciju ima svoje mnoge pogodnosti, međutim, izuzetno je važno da je ne koristite blizu predela koji su posebno osetljivi (oči, usne, vagina). Kreme sadrže mnogo hemikalija (što je svima i jasno s obzirom na primenu), zbog toga se nikako ne savetuje uklanjanje dlačica kremom za depilaciju u intimnoj regiji. 

Radi bolje higijene, odnosno da biste zaobišli teške hemikalije, najradije preporučujem šećernu pastu, pored toga, naravno vosak, ali i trajnu epilaciju.


3. NE BUDI LENJA, PROMENI ULOŽAK

Koliko puta dnevno, u toku menstruacije, promenite uložak? Noću je to teško činiti, zato budite pažljive i obavezno idite u krevet sa čistim uloškom, i neka vam prva jutarnja stvar bude promena sinoćnjeg uloška. A šta ćemo za preko dana? Na poslu? Izlascima po gradu? Uvek imajte u torbici spreman uložak za zamenu, i nemojte čekati više sati da to i ne učinite - nije higijenski, niti prijatno imati skorelu menstruaciju u gaćicama, zar ne?

4. OBRATI SASTAV PRI KUPOVINI INTIMNE NEGE

Podrazumevam već da koristite sapun ili gel prikladan isključivo za intimnu negu. Danas ih je moguće naći po zaista prihvatljivim cenama, a kako sam rekla da vam u ovom tekstu neću nuditi proizvode, reći ću vam da obavezno pogledate sastav pre kupovine, i verujte, nije najskuplje uvek i najbolje!


Постави коментар

0 Коментари