Ticker

6/recent/ticker-posts

EKCEM NA LICU: Najbolje kreme po izboru dermatologa - uzroci i lečenje

 Dermatolozi se svakodnevno sreću sa problemom ekcema na koži. Ovo oboljenje nosi čak 7 odsto populacije, bez obzira na godine. Od osobe i simptoma razlikujemo više oblika ekcema, i zbog toga se preporučuje odlazak dermatologu kako bi ustanovio pravilno i najdelotvornije lečenje za vašu kožu. Ukoliko dugo niste videli vaše lice bez crvenila, rapavosti na dodir i suvoće, dermatolog ima savet za vašu negu kod kuće.

ekcem na licu


Ekcem je zapaljensko oboljenje kože. Nastaje kao imunološka reakcija na razne alergene, takođe je posledica oštećenja kožne barijere. Postoje akutni ekcem i hronični, a praćeni su zadebljanjem kože, crvenilom i svrabom. 

Ekcem je genetski determinisan, prouzrokovan i spoljnim faktorima. Ukoliko ste dugo prali lice sapunom, izuzetno jakim sredstvima i vrelom vodom - podložni ste da dobijete ekcem. Takođe, on se pogoršava usled psihičkog stresa i napetosti. 

Prva stvar koju morate rešiti ukoliko imate ekcem, jeste samo češanje lica. To je apsolutno zabranjeno kako bi ste se izlečili. Prva stvar kod lečenja ekcema je zaustavljanje svraba kože preparatima koji hrane i hidriraju kožu. Ukoliko vam lečenje kod kuće ne pomogne, obratite se dermatologu koji će vam prepisati kortikosteroide ili antibiotike. U svakom slučaju, ekcem neće biti iskorenjen bez dobre kućne nege. 

Jutro je rezervisano za nežne stvari

Ujutru se prepustite čarima masaže lica najnežnijim izborom gela za čišćenje lica. Preporuka dermatologa jeste Cetaphil Gentle Skin Cleanser - u pitanju je kremasta tekstura koja ne peni. Posao ovog kremastog gela je veoma jednostavan – da nežno očistite kožu i pripremite je za sledeće korake vaše nove rutine nege. Ukoliko ste u prilici, naručite ovaj čistač lica preko amazona po veoma pristupačnoj ceni. Ukoliko niste u mogućnosti, odaberite što nežniji čistač bez alkohola, bez parfema, na bazi vode i niacinamida.

Avene Cicalfate

avene cicalfate krema za sucu kozu koja svrbi eksem


Ukoliko image "fleku ekcema" na obrazu koja je toliko tvrdoglava i neće da "ode" ma šta koristili, dermatolog preporučuje Avene Cicalfate kremu za lice koju smatra nepobedivim borcem protiv ekcema. Posle samo jednog korišćenja, crvenilo i iritacija se znatno smanjuje, a nakon kratkog vremena i potpuno nestaje. U evropi, pojedini dermatolozi, ovu kremu nazivaju i Svetim gralom zbog neverovatne učinkovitosti koju ima na koži.

Očistite kožu lica nežnim čistačem. Koristite mekan peškir (svaki put čist) ili ubrus da upijete vlažnost. Nanesite kremu na delove zahvaćene ekcemom i izbegavajte područja oko očiju i usana. Ponovite ovaj proces dva puta dnevno. 

Cena u Lilly apoteci: 1.490 dinara

Eucerin AtopiControl 

eucerin krema za eksem atopi conrtrol


Eucerin krema za borbu protiv ekcema za umirivanje kože. Ovo je dnevna nega za atopičnu kožu specijalno formulisana sa likokalkonom A i ceramidima. Smanjuje crvenilo, svrab i zatezanje kože. Hidrira kožu i smanjuje njenu suvoću. Regeneriše kožu i stvara barijeru.

Nanette kremu na čisto lice ujutru i uveče. 

Cena u Lilly apoteci: 1.616 dinara

La Roche Posay Lipikar balzam 

la roche posay lipikar balzam za svrab i suvu kozu


Ovo je hidratantna krema za lice i telo. Specijalno namenjena protiv iritacija i svraba kože. Vraća lipide i umiruje iziritiranu kožu. Korišćenjem ovog proizvoda nećete imati onaj osećaj "gorenja" kože kada nanesete bilo kakvu kremu. Efikasna je protiv ekcema. Lagana je, ali ćete imati osećaj kreme na licu. 

Cena u Lilly apoteci: 2.870 dinara



Постави коментар

0 Коментари