Ticker

6/recent/ticker-posts

MASKA ZA UJEDNAČEN TEN: 3 sastojka za savršeno lice bez tamnih fleka i crvenila

 Na tržištu zaista postoji pregršt preparata za ujednačavanje tena, međutim, ponekad o silne potrage za savršenim - odustanemo u potpunosti. Poznat vam je taj osećaj? Ne smatram da ne treba da nađete svoju savršenu masku za lice, ali do tada - stiže vam u pomoć moj savet koji vas neće razočarati ma koliko godina da imate.

krema gel za lice


U pitanju je serum maska za lice za ujednačavanje tena. 

Šta to znači? - To znači da će se u velikoj meri tamne flekice na koži, flekice od sunca ili nakon bubuljica smanjiti, a lice će poprimiti istu boju na svim mestima (i na obrazima, i ispod očiju, i kod nosa...). Takođe, pored uklanjanja flekica, ujednačavanje tena podrazumeva i smanjivanje crvenila koje nastaje usled nepravilne konzumacije preparata za lepotu, sunca, upalnog procesa ili rozacee i drugih kožnih oboljenja. 

Kako da sama napraviš masku kod kuće:

Potrebno ti je: gel aloe vere, kapsule vitamina E i glicerin (tečni ili u gelu)

U činiju sipaj dve kašičice aloe vera gela. Otvori kapsule sa vitaminom E i sadržaj dodaj u činiju. Sipaj i nekoliko (3-4) kapi glicerina. Dobro promešaj smesu da se sastojci potpuno ujednače i da sama smesa postane beličasta. 

Ova količina preparata bi trebalo da ti bude dovoljna za 3 nanošenja, odnosno - jednu celu nedelju. U tankom sloju nanesi na očišćeno licesačekaj 20ak minuta i isperi mlakom vodom. Ponovi proces još dva puta u toku iste nedelje. 

Ovde pogledajte video recept

Zašto aloe vera gel? 


Aloe vera koju koristimo na našoj koži u gelovima potiče od biljaka, tako da je skroz u redu koristiti kupovni. Naravno, ukoliko imate posebnu želju, možete izvući gel iz samog lista biljke. 

Njegova molekularna struktura pomaže u brzom zaceljivanju rana i uklanjanju ožiljka tako što povećava kolagen i bori se protiv bakterija. 

Aloe vera gel se lako upija, što ga čini idealnim za masnu kožu. Međutim, hidratantni efekti pomažu u ublažavanju suvoće kože i svrab. Ublažava ekcem seboroični dermatitis i psorijazu.
Ono po čemu je odavno poznat, gel aloe vere ublažava upale i odličan je u borbi protiv akni. 

Zašto glicerin? 


Glicerin je vrsta hidratantnog agensa koji uvlači vodu u spoljašnji sloj kože. Pored toga, glicerin poboljšava funkciju barijere kože, pruža zaštitu od iritacija, ubrzava procese zarastanja rana i najviše pomaže suvoj koži. 

Zašto vitamin E? 


Vitamin E je hranljiva materija potrebna telu da podrži imuni sistem i pomogne ćelijama da se regenerišu. 

Vitamin E je najčešće poznat po svojim prednostima za zdravlje i izgled kože. Može se nanositi lokalno na lice kako bi se smanjila upala i učinilo da vaša koža izgleda mlađe. 

Vitamin E pomaže kod hiperpigmentacije, takođe, odlična je prevencija i uklanja sitne bore.

Постави коментар

0 Коментари