Ticker

6/recent/ticker-posts

NEGA KOSE POSLE MORA: 5 pravila za oporavak dlake

More, sunce, plaža... opustili ste se i odmorili, ali kada ste se vratili u rutinu, primetili ste da vaša kosa i nije toliko uživala. Ne klonite duhom, ovo su pravila koja će zaštitni znak vaše lepote vratiti u život.

cokoladno smedja kosa bringat


1. ŠIŠANJE

Želeli ste da izbegnete ovaj korak, znam, ali ipak nemojte odlagati skraćivanje krajeva. Kosa se osuši od slane vode, sunca i hlora (ukoliko ste bili i u bazenu), pa je najbolje da koji cantimetar ipak uklonite. Nećemo biti u zabludi, jer ispucali ili istanjeni krajevi NEĆE magično nestati ni sa jednim preparatom. Skinite sve što ne valja - neka vam u tome pomogne frizer, i negujte šišanje krajeva na svaka 2, 3 meseca i uvek će biti lepa.

2. BRIGA O BOJI FARBANE KOSE

Šta znači "oporavak boje"? Ne, niko vas ne savetuje da odete u salon i prefarbate se, tako ćete samo još više štete naneti dlaci. 

Ukoliko je vaša kosa tamna, savetujem da uradite preliv iste boje, kako biste osvežili poneke delove koji su izbledeli na suncu. Takođe, ukoliko ste šatirani, uradite preliv u jednoj boji, ne savetujem da pipate blanš na već isušenoj kosi.

Međutim, ukoliko ste plavuša, može se desiti da ste završili letovanje sa žutim ili zlatnim pramenovima, a to ne želite.  Kupite ljubičasti pigment koji ćete ubaciti u svoju masku ili pakovanje. U pitanju su kapi, a preporučujem one od Kerastase preparata. Naravno, postoje i drugi proizvođači, pa pronađite šta vam najviše odgovara. Naravno, možete i vi uraditi preliv, ali gledajte da prvo pokušate sa ljubičastim preparatima kako biste umanjili žutilo, jer je manje agresivno za već tretiranu kosu.

Svetlo smedja kosa kestenjasto


3. NEGA U SALONU

Obratite posebnu pažnju ukoliko se odlučujete za negu kose u salonu. Uvek ću pre preporučiti tretmane za negu - koje ipak morate odvojiti od tretmana kao što su: tretman keratinom; za ispravljanje kose itd... Tremani nege koji će pomoći vašoj kosi i rade se u salonima jesu olaplex tretman, chronologiste tretman (koji je idealan nakon mora) ili botox tretman kose. Ukoliko se zbog finansijske situacije razmišljate da li da investirate u salonsku ili kućnu negu, moj savet je da se uvek odlučite za kvalitetnu kućnu negu.

4. KUĆNA NEGA (obavezna)

Došlo je vreme da se razgovara o ozbiljnoj kućnoj nezi. Ovde ne mislim na šampon i balzam koji koristite godinama unazad, već u kvalitetnu investiciju. Posavetujte se sa vašim frizerom koja nega u kućnim uslovima bi bila idealna za vaš tip dlake. Ono što ja mogu da preporučim, a da znam da nema šanse da se neko razočara jesu: Kerastase i Olaplex nega u kućnim uslovima. Možete pogledati šta oni imaju da preporuče na osnovu stanja vaše kose. Moja preporuka od Kerastase jeste linija Reflection, a od Olaplexa broj koji koji je mene oduševio jeste No. 3. Takođe, obavezno uvrstite kapi ili ulje. Investirajte pametno!

balajaz plava kosa sa pramenovima

 

5. PRILAGOĐAVANJE NAVIKA

Razumećemo se odmah ukoliko vam kažem da zaboravite neko vreme na peglu ili figaro za kosu. Međutim, kako nakon odmora svi krećemo u nove radne pobede (a u tim pobedama ne možemo izgledati kao da nas je poplava izbacila), tako razumem da ćete, ukoliko ste to ranije praktikovali, posegnuti za peglom ili figarom. Ako vaše sređivanje uključuje ovu vrstu toplote, nabavite obavezno proizvode koji će da spreče dodatno isušivanje i lomljenje kose - to su uglavnom prskalice koje pomažu pri izlaganju visokih temperatura. Takođe, pod ovim podnaslovom želim da vas podsetim da postoje i vikleri, kao i na to da se kosa može uviti i drugim metodama (koje ću objasniti u nekom narednom tekstu) koji ne uključuju toplotu. 


Постави коментар

0 Коментари