Ticker

6/recent/ticker-posts

ŠTA NAS JE KRALJICA ELIZABETA NAUČILA O LEPOTI? Proizvodi za negu kože kojima je bila verna decenijama

 Kada je u pitanju nega princeza i kraljica, pričamo o ozbiljno visokokvalitetnim proizvodima. Njihove rutine u nezi kože su luksuzne, sa obiljem kvalitetnih sastojaka, a ono što je zanimljivo jeste da se kraljevstvo pridržavalo iste nege u poslednjih 50 godina. Ono što je dobro, ne treba menjati, zar ne?


Kraljica Elizabeta II Engleska

foto: pixabay.com

Kraljica Elizabeta II imala je striktna pravila kada je u pitanju nega kože, a ovde ću vam predočiti korak po korak kako je sve to izgledalo svakoga dana. Takođe, pronašla sam i preparate koje je kraljica koristila - neke od njih se mogu pronaći kod nas. U svakom slučaju, zamene za te proizvode definitivno možete pronaći i na Balkanu.

Jednom prilikom, za magazin Time, kraljičina bivša krojačica Anđela Keli izjavila je da je Elizabeta sama birala i nanosila svoju dnevnu rutinu nege, kao i to da se često sama šminkala za događaje. Iako je to teško za poverovati, ono što je sigurno jeste da je kraljičina rutina nege isplivala u javnost - a to je ono što nas definitivno najviše interesuje.

Molton Brown gel za tuširanje

Molton Brown gel za tuširanje

foto: mortonbrown.com

Iako ne znamo mnogo o rasporedu kupanja kraljice Elizabete II, ali zamišljam da je kod nje bilo sve "pod konac", pa tako i kupanje. Doduše, ne bih da je zamišljam sa princom Filipom u kadi (užas...)! No, ono što definitivno znamo jeste da se kraljica opredelila za marku Molton Brown i da je ista postala zaštitni znak unutar Palate. 

Njen omiljen miris gela za tuširanje i kupke (za koju kažu da je pravila mnogo mehurića) jeste pomorandža. U daljem tekstu ćete primetiti da je kraljica baš obožavala sve što miriše slatkastim tonovima. Prosto mi i ta slatkoća mirisa nekako ide uz nju i one njene drečave komplete i šešire sa svetovima. 

Cena: 35$, dok se u Srbiji može naći samo kod preprodavaca (pogledajte na sajtu mojekrpice.rs)

Clarins krema za ruke

clarins krema za ruke cena
foto: jamin.rs

Dok je u večernjim satima uživala u toplim kupkama uz Molton Brown, tokom dana je, složićete se, imala "pune ruke posla" rukujući se sa mnooogo ljudi. Stoga kažu da je kraljica od sve kozmetike najviše koristila kremu za ruke. Bukvalno mogu da je zamislim da u onim limuzinama (kada se ne trucka u kočiji) vadi kremicu i maže je. 

Omiljeni brend kraljice Elizabete II bila je Clarins krema za ruke. Koristila je Crlarins negu za ruke i nokte u jednom. Prema The Telegraph-u ova kremica nikada nije ponestajala u Palati. Kraljica je, očigledno, toliko vodila računa o nezi da za nju nije postojala adekvatna krema u celoj Engleskoj, pa je bila verna francuskoj kozmetici? Zanimljivo...

Ova kremica se može pronaći u Jasminu po ceni od 3.290 dinara.

Elizabeth Arden krema za lice

Elizabeth Arden krema za lice

foto: elizabetharden.com

Očigledno je da je tragala za kvalitetom, a ne vernosti kozmetike iz Engleske, jer se ovoga puta odlučila za američku kozmetiku. Kraljica je posebnu pažnu prinosila nezi lica i vrata. Nije prošao dan, da nije dva puta nanosila svoju omiljenu kremu za lice. Kako stručnjaci napominju, ključ njenog "retuširanog" tena (odnosno, tena bez flekica i neravnina - što je teško kada doživite 96.godinu života, složićete se) bio je u hidratantnoj kremi marke Elizabeth Arden. Ona je ovu kremu nanosila svako jutro i veče decenijama unazad. 

Ova krema dobila je nagradu za neverovatnu hidrataciju od osam sati koja zaista čini čuda za kožu. Svaka čast, kraljice!

Kod nas se ova krema može poručiti sa sajta belgrade.shopdutyfree.com po ceni od 36 eura. Definitivno isplativo, zar ne?

Parfemi

Dok je princeza Dajana voller mirise jasmina i đurđevka, kraljica Elizabeta II preferirala je miris ruže. Za one koji vole cvetne mirise, možda bi kraljičin parfem mogao da im postane favorit -  u pitanju je Floris London White Rose parfem. Kod nas se može pronaći na sajtu belodore.rs po ceni od 8.640 dinara. A u danima kada je htela da se "odmori" od mirisa ruže, kraljica je preferirala Guerlain L'Heure Bleue parfem koji se može pronaći na sajtu mojaparfimerija.rs po ceni od 75 eura.

Da rezimiramo, ono što nas je kraljica Elizabeta II naučila o lepoti, jeste da je ključ u kvalitetnoj nezi - koja definitivno ne mora da bude (pre)skupa. 

Постави коментар

0 Коментари