Ticker

6/recent/ticker-posts

NAJBOLJI PREPARATI ZA BRŽI RAST KOSE: Od pristupačnijeg do skupljeg seruma koji stvarno rade posao

 Opada vam kosa? Proredila se? Ili je zdrava, a samo želite da još brže raste? U koju god kategoriju da spadate, postoje određeni proizvodi koji vam mogu pomoći. Najbolji proizvod za rast kose za vaše potrebe može se razlikovati u zavisnosti od cene, dostupnosti i uzroka stanjivanja kose. Ovde sam da ponudim šta je najbolje, a na vama je da izaberete.

plava negovana kosa


Znam da znate da niste jedini koji želi da podstakne rast svoje kose, ali verujte, ovo je češći problem nego što mislite. Najvažnije, pre suočavanja sa problemom, jeste da utvrdite uzrok opadanja kose.

Opadanje kose može nastati zbog:

  • Prekomernog stresa
  • Naslednog faktora
  • Neravnoteže hormona
  • Poremećaja rada štitne žlezde
  • Anemije

Pored ovih uzroka, najbolje bi bilo da se posavetujete sa lekarom ili dermatologom, kako biste bili sigurni zbog čega vama opada kosa.

Neki od najefikasnijih sastojaka protiv gubitka kose jesu DHT blokatori. Dve vrste DHT blokatora odobrena su od strane Uprave za hranu i lekove, i to su: minoksidil i finasterid. Smatra se da minoksidil deluje tako što delimično povećava folikule dlake i produžava fazu rasta kose. Finasterid deluje tako što smanjuje količinu hormona dihidrotestosterona (DHT) u telu.

Pored njih, sastojci koji dokazano poboljšavaju i pospešuju rast kose su: Biotin, cink, gvožđe, kolagen, niacin i kofein.

Ne dajte da vas cena zavara, kvalitet i sastojci su oni koji pospešuju rast kose. Na mom spisku najboljih preparata nalaze se i oni za svačiji džep. 

Kerastase serum


foto:kerastase.com

Luksuzni brend sa kojim nema greške! Ukoliko ste u prilici da odvojite više hiljada dinara za jedan proizvod, savetujem da to bude baš Kerastase Resistance Extentioniste serum. Serum koji hrani i štiti dlaku od spoljašnjih uticaja učiniće da vaša kosa raste nekoliko puta brže, a opadanje iste će znatno smanjiti. U sastavu seruma nalazi se veliki broj nutritijenata koji oporavljaju kosu. Kerastase serum sadrži keratin i ceramide. 

Ceramide su masne kiseline koje poboljšavaju funkciju same dlake od korena do vrhova. Keratin ima regenerativnu funkciju, obnavlja dlaku i čini je jačom. 

Jednom do dva puta nedeljno istisnite iz pipete 2-3 kapi seruma. Utrljajte u kožu glave i nemojte ispirati.

Cena: 5.200 dinara

The Ordinary serum


foto:theordinary.com

Jedan od najpoznatijih brendova na svetu popularan je baš zbog odličnog učinka po pristupačnoj ceni. Tako je i sa ovim proizvodom. Multi-Peptide serum je preparat koji hrani kosu od njenog korena, pa sve do vrhova. Obogaćen je peptidima i kofeinom, a njegova učinkovitost prodire u koren dlake i čini je jačom. Izuzetno je lagan, ne ispira se i ne masti kosu. Već nakon dve nedelje korišćenja primetićete gušću i sjajniju kosu - a to je ono što svi žele, zar ne? Zbog svojih zdravih sastojaka podstiče i brži rast kose. 

Nanesite par kapi ovog seruma pre spavanja na teme glave. Nežno masirajte glavu nekoliko minuta. Ne ispira se.

Cena: 2.565 dinara

Brahmi Amla ulje

 foto:maslina.rs

Kao što i sam proizvođač kaže, ovo ulje zaista jeste za dugu i zdravu kosu! Definitivno nešto čemu ćete se uvek vraćati, i šta ćete zasigurno preporučiti prijateljici. Masno, tamnozeleno ulje učiniće vašu kosu gustom, a dlaka će rasti "ko iz vode". Ovo ulje sadrži ekstrakte iz susama, kao i ulje amle (indijske biljke). Poboljšava cirkulaciju u koži glave; hrani i jača koren dlake; uklanja perut i mrtve ćelije sa kože glave; sprečava opadanje i pospešuje rast nove kose; pospešuje gustinu i vraća sjaj kosi. 

Dva puta nedeljno, pre spavanja, nanesite malo ulja prste. Umasirajte celu kožu glave. Ujutru obavezno dobro operite kosu.

Ulje je izuzetno gusto, stoga će vam trebati dva šamponiranja da biste ga dobro isprali. Jedina mana ovog proizvoda jeste njegov miris. Zaista jak i težak neprijatan miris učiniće da odmah odustanete od ovog proizvoda - ali žrtvujte se, jer definitivno vredi! Ubrzo ćete i sami ostati u neverici šta jedno ulje može učiniti dobrog vašoj kosi.

Cena: 570 dinara

Nerilex losion


foto:dm.rs

Ovo je losion prvenstveno protiv opadanja kose, međutim, odlično se pokazao i kod bržeg rasta zdrave kose. Svojim aktivnim sastojcima poboljšava i reaktivira ponovni brži rast kose. Utiče na uzroke koji mogu da dovedu do opadanja kose. Stimuliše cirkulaciju glave i hrani dlaku iz korena. Sadrži kompleks masnih i amino kiselina, vitamine, bioaktivni sumpor koji deluje antiupalno i salicilnu kiselinu.

Nanosi se sako veče pomoću svoje prskalice na kožu glave. Utrljavajte blagom masažom nekoliko minuta. Proizvod se ne ispira. Ne masti kosu.

Cena: 450 dinara

Pored ovih preparata, ono što uvek možete koristiti jesu prirodni sastojci koji ubrzavaju rast kose. Pokazali su se odlično, a redovnom primenom bićete oduševljeni.

Prirodni tretmani za brzi rast kose:

  • Masaža temena svakog dana
  • Aloe vera
  • Kokosovo ulje
  • Sok od luka
  • Ulje ruzmarina
  • Limun

Ne zaboravite da pazite na ishranu. Bez jakog imuniteta, nijedan preparat vam ne može pomoći.

Постави коментар

0 Коментари