Ticker

6/recent/ticker-posts

PRIRODNA ZAMENA ZA BRUFEN: Napitak koji momentalno leči glavobolju

 Uzroci glavobolje su mnogobrojni, od prehlade i gripa, pa sve do ozbiljnijih oboljenja. Međutim, najčešći uzrok za glavobolju jesu stres i poremećaj krvnog pritiska. Kako se ne bismo odmah hvatali brufena ili drugih lekova, nudim vam rešenje za mnogo zdraviju varijantu, koja se protiv glavobolje bori podjednako dobro.

can protiv stresa i glavobolje


Čaj od izabranih biljaka je najzdraviji lek protiv glavobolje. Osim što suzbija bol, opustiće vas i umiriti, tako da, ukoliko je svakodnevni stres okidač, ovaj lek će učiniti samo dobro. 

Potrebno vam je:

  • 2 kašike čaja nane i ruzmarina
  • 2 kašike čaja kamilice
  • 2 kašike čaja đumbira (ili 1cm svežeg đumbira)

Ove čajeve možete pronaći u najbližoj prodavnici zdrave hrane. 

Priprema:

Sve sastojke pomešajte u činiji ili šerpici. Dodajte litar ključale vode i ostavite da odstoji 15 minuta. Procedite i pijte jednu šolju dnevno, ne više od 5 dana uzastopno. Neće biti potrebe za konzumacijom više od dva dana, jer će vam čaj prijati i glavobolja će nestati.

Zašto baš ova mešavina?

RUZMARIN

Ruzmarin je dobar antioksidant, a pored toga ima i antiseptičko i antibiotsko dejstvo. Povoljno deluje na kožu, organe za disanje, nerve, stomak, creva, krvne sudove i imuni sistem. Koristi se kao prirodni za bolju cirkulaciju, a proveren je i u borbi protiv glavobolje i ima opuštajuće dejstvo.

NANA

Mnogima omiljena, nana ima moć da umiri glavobolju. Sjajan je izvor bakra, vitamina C i D. Osim toga, u sebi sadrži antioksidativna, antibakterijska, antivirusna i antigljivična svojstva - tako da je i odlična u prevenciji prehlade i gripa.

KAMILICA

Kamilica sadrži sastojke koji pomažu u ublažavanju bola, a ova biljka poznata je po svom umirujućem dejstvu. Jedan je od najbezbednijih čajeva, pa ga možete piti bukvalno svakodnevno za opšte dobro organizma.

ĐUMBIR

Đumbir se vekovima upotrebljava i kao začin i kao lek. Kako sprečava sintezu prostaglandina, sastojka masnih kiselina koji izaziva bol delovanjem na nervne završetke, olakšava i glavobolju, opušta krvne sudove i ublažava mučninu koja često prati glavobolju.


Постави коментар

0 Коментари