Ticker

6/recent/ticker-posts

KOJA JE RAZLIKA IZMEĐU DNEVNE I NOĆNE KREME? Ove će najbolje hidrirati tvoje lice dok spavaš

Da, postoji ogromna razlika između dnevne i noćne kreme. I ne - nije tačno da naša koža "ne zna kada je dan, a kada noć"! Spavanje ne služi samo da se telo odmori nakon aktivnog dana, već i naša koža to vreme koristi kako bi se regenerisala i oporavila. Hranjenje kože najboljim noćnim kremama koje pomažu u podmlađivanju, ključno je za zdravo i hidrirano lice. Zbog toga je neophodno imati odvojenu dnevnu i noćnu rutinu u nezi. 

nocna i dnevna krema za lice


Prema mišljenju stručnjaka, najbolje vreme za podmlađivanje kože je između 22 sata i 2 sata posle ponoći. Vrlo verovatno je da ste pomislili: "Imam hidratantnu kremu, šta će mi još jedna za noć", zato ću u daljem tekstu pokušati da vas uverim u razliku i značaj noćne kreme.

Koja je razlika između dnevne i noćne kreme?

Odgovor je vrlo jednostavan - razlika u sastojcima! Postoje sastojci koji se mnogo bolje razlažu i deluju van sunčeve svetlosti i najbolji efekat daju našem licu tokom noći. Na primer: retinoidi (koji se nalaze u retinolima) najbolje deluju noću, jer ukoliko se izlažu suncu tokom dana, mogu da stvore iritacije. Naravno, noćna krema sa druge strane, ne treba da ima zaštitu od sunca - to je važno upravo za dnevne kreme, tako da smo u toku noći oslobođeni "dodatne hemije". Takođe, noćne kreme su "teže" od dnevnih hidratantnih krema, jer sadrže jače sastojke za hranjenje naše kože. 

Kako pronaći najbolju noćnu kremu za tvoju kožu?

Prema dr Stolaru, najbolje noćne kreme sadrže sastojke poput hijaluronske kiseline ili drugih jedinjenja koji pomažu da se voda duže zadrži u koži, stvarajući tako hidratantni i zdraviji izgled samog lica. 

Vaše godine mogu da doprinesu pri odabiru najbolje noćne kreme za lice. Dermatolog zastupa činjenicu da što je osoba starija, to bi trebalo da traži hidratantniju kremu (sa većim procentom hidratantnih sastojaka) u kombinaciji sa koenzimom Q10.

Ukoliko primetite da vam je lice ujutru glađe, elastičnije i da se bore umanjuju, znajte da ste pronašli pravu kremu za vas. Dajte noćnoj kremi period od osam nedelja kako bi pokazala svoje rezultate. 

Izbor noćne kreme zavisi od specifičnog problema na koji ciljate, kao i od vaših potreba, stanja i tipa kože. Cilj je da pronađete idealan proizvod koji će učiniti da vaša koža ne bude ujutru suva, već hidrirana, elastična i sa manjom količinom sebuma (ukoliko imate masan tip kože). Takođe, prava krema mora da učini da izgledate odmornije, bez tamnih podočnjaka, izraženih bora ili suvih delova koji se perutaju.

Pomoću liste ispod, pomoći ću vam da pronađete svoju novu omiljenu noćnu kremu koja će vrlo brzo ući u rutinu nege pred spavanje. 

U ovom tekstu razgovaramo o zaista najboljim kremama na tržištu, pa su stoga i kreme sa liste ispod neke sa višim cenovnim rangom. U drogerijama se mogu pronaći i pristupačnije kreme sa hijaluronskom kiselinom, ali kada je reč o najboljima na ovim prostorima (i po savetu sa dermatolozima), to bi bila ova skromna lista.

Kieh's Ultra Facial Overnight maska

Kieh's Ultra Facial noćna maska za lice jedna je od najboljih noćnih krema u svetu koja pomaže pri hidrataciji kože. Napravljena je posebno za one sa osetljivom kožom lica. Proizvođač tvrdi da je odlična kod svih tipova kože, posebno kod suve, jer se odlično bori sa zatezanjem i perutanjem. Dubinski hidrira kožu i zadržava vodu tokom noći, i tako sprečava prekomerni gubitak vlažnosti. Reč je o intenzivnoj hidratantnoj maski koja obnavlja i jača barijeru kože lica.Obogaćena je sa 10.5% skvalana i glacijalnog glikoproteina. Koža je brzo upija, a prvi rezultati vidljivi su odmah ujutru. 

Cena se kreće oko 2.400 dinara.

Eucerin Hijaluron Filer noćna krema

Noćna krema od Eucerina jedna je od najprodavanijih preparata za večernju negu kod nas. U mnoštvu obnavljajućih sastojaka, ova krema sadrži hijaluronsku kiselinu koja se pokazala kao najbolji saveznik elastičnoj i hidratantnoj koži. Pored toga, Eucerin Hijaluron Filer krema odlična je u borbi protiv prvih bora. Reč proizvođača: Saponini aktiviraju proizvodnju sopstvene hijaluronske kiseline u koži do 256%.Enoksolon usporava razgradnju hijaluronske kiseline preko 50%.Sadrži koncentrovani Dexpantenol koji omogućava regeneraciju kože tokom noci.

Cena se kreće oko 3.600 dinara.

Avene A-Oxitive noćna krema

Intenzivno hranljiva noćna krema za sve tipove kože, međutim, zbog svog "piling efekta" preporučujem je više osobama sa kombinovanom do masnom kožom. Avene krema stvara jak zaštitni sloj koji štiti kožu od spoljašnjih faktora, dok piling efekat podstiče njenu regeneraciju. Sadrži retinaldehid i provitamin E koji povećavaju aktivnost ćelija, pomažu kod detoksikacije i ujednačuju ten. Takođe, ova bogata krema sadrži i ulje noćurka koji intenzivno hrani kožu. Sadrži i termalnu izvorsku vodu koja koži daje blistavost, hidratantnost i elastičnost. 

Cena se kreće oko 4.500 dinara.

Cicapair noćna maska

Cicapair Tiger Grass noćna maska je intenzivna gelasta krema koja se preporučuje kod osetljive kože sklone crvenilu. Suva koža sklona iritacijama biće i više nego zahvalna ovom malom zelenom čudu u bočici. Iako je namenjena pretežno suvoj koži, u pitanju je gelasta tekstura, pa su i masnokožci skloni upotrebi ove kreme. Njena namena je visoka hidratacija i ublažavanje crvenila. Intenzivno hidrira i hrani kožu. Zaglađuje sve nepravilnosti, a mnogi koji su probali ovu kremu tvrde da je najbolji noćni proizvod za lice. 

U pitanju je korejski brend, a ova gusta gelasta krema može se pronaći u Sephora radnjama.

Постави коментар

0 Коментари