Ticker

6/recent/ticker-posts

Najbolje vežbe za žene preko 50 godina: 7 minuta kod kuće do vitke linije (FOTO INSTRUKCIJE)

 Trening celog tela za žene starije od 50 godina koji traje samo 7 minuta! Ne treba vam posebna oprema, samo dobra volja! Ove vežbe su pogodne za početnike i starije osobe. Smanjite masne naslage, zategnite telo i izgledajte fantastično u najboljim godinama.

fitnes za zene preko 50 godina
Foto: Freepik.com

Zategnite ruke, trbušne mišiće, butine i gluteus. Skinite masne naslage na donjem stomaku i nadlakticama. Potrebno vam je samo 7 minuta vremena dnevno i malo prostora u svom domu. Radite lagane vežbe dok gledate film ili seriju, i nećete ni primetiti proces do savršenog tela i energije koja će vas preplaviti.

Vežbe za mršavljenje i zatezanje tela radite sledećim redosledom:

1. vežba

Ovo je odlična vežba za zatezanje nadlaktica i sala ispod pazuha. Cela vežba podrazumeva dva dela, radite ih naizmenično.

Stanite u uspravni položaj. Ruke savijte u laktovima ispred vas, zatim tako savijene raširite ih u stranu (pogledaj slike ispod).

Zatim, ruke ispružite uvis što jače možete, pa ponovo raširite pored vas savijene u laktovima (pogledaj slike ispod). 

vezbe za mrsavljenje kod kuce

Ovu vežbu radite u 16 ponavljanja. Odmorite se nekoliko sekundi.

2. vežba

Pored toga Ito vam ova vežba zateže guzu, butine, i skida donji stomak, daće vam dodatnu energiju. Važno je da pravilno dišete dok izvodite ove pokrete. Kada su vam ruke uvis podignute - udahnite, a kada se spustite u čučanj - izdahnite. 

Stojite uspravno, sa raširenim nogama. Neka prsti na stopalima budu za nijansu ka napolje (tako čuvamo kolena, a ujedno zatežemo i unutrašnji deo butina). Spuštajte se lagano u čučanj. Duboko samo onoliko da vam guza dođe u ravni sa kolenima, nikako dublje od toga. Kada smo u čučnju, ruke prekrstite ispred sebe (pogledaj slike ispod). 

Zatim se uspravimo, dok rukama pravimo polukrug do iznad glave (pogledajte slike ispod). U ovom momentu udahnite duboko. 

vezbe za guzu kod kuce

Ovu vežbu radite u 16 ponavljanja. Odmorite se nekoliko sekundi.

3. vežba

Vrlo jednostavna vežba koja će aktivirati zadnju ložu. Tetive od pete, pa sve do kičme će se zagrejati. Ova vežba suzbija bolove u nogama, a povećava pokretljivost tokom dužih šetnji i dugog stajanja. Takođe, vrlo uspešno "cedi" salo na donjem stomaku i smanjuje obim butina.

Sedite na pod (ili strunjaču za vežbanje) i nalaktite se na laktove unazad. Važno je da vam je tokom ove vežbe kičma u pravilnom položaju, nemojte se grbaviti.  Skupite noge u kolenima, pa iz skupljenog položaja ispružite prvo desnu nogu, zatim vratite u skupljeni položaj, a onda levu nogu, i tako naizmenično (pogledajte slike ispod).

vezbe za pocetnike za noge i stomak


Ovu vežbu radite u 16 ponavljanja. Odmorite se nekoliko sekundi.


4. vežba

Vrhunska vežba za zatezanje guze. Odlična za istezanje stomaka i butina. Iako na prvi pogled deluje najjednostavnije do sada, ova vežba može brzo da vas umori. Ne predajte se, odradite koliko možete, laganim pokretima. 

Lezite na leđa. Savijte noge u kolenima, a neka razmak bude u širini vaših ramena (pogledajte slike). Ramena i ruke ostaju na podu i nemojte ih dizati. Iz ovog položaja, dižemo samo kukove uvis. Pri vraćanju bilo bi idealno da ni u jednom momentu ne dodirnemo pod u potpunosti, ali ako vam je to previše naporno, svaki put spustite guzu na pod, pa uradite ponovo (pogledajte na slici).

vezbanje kod kuce za pocetnike za vecu guzu

Ovu vežbu radite u 16 ponavljanja. Odmorite se nekoliko sekundi.

5. vežba

Vežba koja ne izaziva veliki napor, samo je važno da je pravilno uradite. Lezite na bok. Pridržavajte se rukom za pod, savijenom u laktu. Drugu ruku opustite pored sebe. Ispružite noge (pogledajte na slici). Noge su jedna preko druge, ispružene. Polako podižite jednu nogu samo onoliko koliko vam telo dozvoljava, nemojte ići preko praga bola. Vratite u početan položaj. 

vezbe za zatezanje nogu

Kada završite sa 16 ponavljanja jednom nogom, promenite stranu, pa istu vežbu uradite drugom nogom.

6. vežba

Još jedna vežba koja će vam vratiti energiju, pored toga što će vam savršeno oblikovati celo telo. 

Stanite u uspravni položaj, raskoračite nogama i savijte ruke u laktovima pored sebe. Savijte levo koleno i približite desni lakat tako da se dodirnu. Vratite u prvobitni položaj. Savijte desno koleno i približite levi lakat tako da se dodirnu. Vratite u prvobitni položaj i nastavite vežbu (pogledajte instrukcije na slikama ispod).

vezbe za celo telo kod kuce

Ovu vežbu radite u 16 ponavljanja. Odmorite se nekoliko sekundi.

7. vežba

Vežba koju mnogi nazivaju "naklon", a uskoro će vam biti jasno i zbog čega. Iz uspravnog položaja, jedna noga se savija u kolenu sa iskorakom na nazad, iza druge noge - i pravi se takozvani "naklon". Važno je da kičma bude prava. Iz tog položaja, vraćamo se u početni položaj, pa isto to radimo drugom nogom, i tako naizmenično. Biće vam jasnije kada pogledajte slike ispod.

vezbe za ledja

Ovu vežbu radite u 16 ponavljanja. Odmorite se nekoliko sekundi.

Za svaku vežbu potreban vam je minut (za neke vežbe će to biti čak i kraće), što znači da vam je potrebno za ceo dan samo 7 minuta. 

Sedam minuta dnevno do vitke linije, bez muke, znoja i teretane. Idealno rešenje za sve početnike u vežbanju. Ne morate da radite ovaj trening samo kako biste skinuli kilograme i zategli liniju, vežba je odlična za zdravlje i dobru energiju.

Постави коментар

0 Коментари