Ticker

6/recent/ticker-posts

IZNENADIĆE VAS ŠTA JEDE KARLOS ALKARAZ: Da li je ovo tajna snaga kojom je pobedio Novaka Đokovića?

Karlos Alkaraz je španski teniser o kojem se kod nas mnogo priča od kako je uspeo da pobedi najboljeg  Novaka Đokovića. Hajde da zavirimo u njegov jelovnik koji definitivno nosi zasluge za njegovu neverovatnu snagu od koje smo svi zanemeli.

novak Djokovic i karlos alkaraz vimbldon 2023
Foto: YouTube/ n sport, sport klub

Kako se već duže vreme govori o čuvenoj Novakovoj dijeti (koju već svi dobro znamo), zanimalo nas je da li i Alkaraz ima svoje "tajno oružje iz tanjira".

Njegova fizička i psihička spremnost nije nešto što je naučio tik pred meč sa Đokovićem, na to se spremao godinama, naravno.

"Na početku, bilo je katastrofa, ali malo po malo, uz pomoć svog tima, naučio sam šta da jedem i kako da treniram", rekao je Alkaraz za magazin Mens Health.

Nismo sigurni, ali deluje kao da se ugleda na našeg Novaka, jer je nedavno izjavio da ne želi da povećava volumen mišića, već se osvrće na druge aspekte - brzinu, hitrost i snagu. 

Šta je ključ u ishrani Alkaraza?

Dvadesetogodišnji Španac priznao je da se ne drži striktne dijete, međutim, uveo je velike promene koje su mu pomogle da razvije fizičku i mentalnu spremnost. 

"Moja ishrana se zasniva na mnogo ribe, više nego na mesu. Jedem puno testenina, to je dobro za sportistu", izjavio je Alkaraz u jednom intervjuu.

Kako kaže, mnogo i često jede, ali ima sreće što se masti "ne lepe" na njegovu građu, i tako ne dobija na težini. 

"Takođe, uvek biram puno salata, ali i pirinča. Pored toga, volim suši, veoma je dobar", rekao je.

Španac je dodao da ima sreće što nije veliki ljubitelj slatkiša, pa mu nije teško da se toga odrekne. Međutim, svoju ishranu ponekad prekrši po kojim parčetom pice ili hamburgerom

Pre meča - testenina!

Alkaraz je priznao za svoj mali ritualni jelovnik. Pre svakog meča, kako kaže, pojede tanjir mešane testenine bez glutena. Zanimljivo je da uz testeninu bira kakao krem koji sadrži urme i maslinovo ulje

Ukoliko u toku meča primetite da Alkaraz jede neke čokoladice, u pitanju je najčešće bar koji sadrži urme, belanca i guaranu. To je njegova užina koju kombinuje sa bananama

Pročitajte i šta je KRALJICA ELIZABETA koristila za négus kože! Ovome je bila verna ceo život

Постави коментар

0 Коментари