Ticker

6/recent/ticker-posts

KAKO OBRIJATI PREPONE BEZ IRITACIJE? Izbegnite urastanje dlačica pravilnom upotrebom brijača

 Obrijati intimnu zonu često može da bude proces koji zahteva pažnju i pravilnu negu kako bi se izbegle iritacije i nelagodnosti. Evo nekoliko koraka koji vam mogu pomoći da obrijete intimnu zonu bez problema, i tako izbegnete crvenilo, peckanje i urastanje dlačica.

roze jednokratni brijač za osetljivu kožu

1. Priprema kože

 Pre nego što počnete brijanje, važno je da temeljno operete intimnu zonu sapunom i toplom vodom. Ovo će ukloniti nečistoće i omekšati dlake, što olakšava brijanje. Ne koristite jake sapune, već gledajte da oni budu namenjeni baš ovoj regiji, sa pravilnom Ph vrednošću.

2. Upotreba brijača

 Koristite čiste brijače kako biste smanjili iritaciju. Takođe, ne koristite više puta jednokratne brijače - da biste smanjili rizik od posekotina, ali i iritacija nastalih od prikupljanja bakterija na oštricama koje se tu nađu jer korišćeni brijač stoji otvoren na vlažnom mestu. 

Takođe je preporučljivo da koristite posebne brijače za intimno brijanje koji su dizajnirani za osetljivu kožu.

Ukoliko imaš i osetljivu kožu lica - probaj najbolje preparate za čišćenje osetljive kože iz DM i Lilly drogerija

3. Pravilna tehnika brijanja

 Brijanje intimne zone trebalo bi da obavljate veoma pažljivo i polako. Oštricu držite pod blagim uglom u odnosu na kožu kako biste smanjili iritaciju. Takođe je važno da ne vršite previše pritiska prilikom brijanja kako biste izbegli iritaciju kože, ovo će vam olakšati nov brijač koji nije otupeo.

4. Brijanje u smeru rasta dlaka

 Preporučuje se da brijete intimnu zonu u smeru rasta dlaka kako biste smanjili iritaciju i urasle dlačice. Ako želite da postignete glađi rezultat, uradite blagi piling pre brijanja - naravno, isključivo pilingom za intimnu zonu, ne koristite sredstva koja bi mogla dodatno da oštete kožu.

brijači za osetljivu kožu

5. Redovno menjanje žilet

 Nakon nekoliko upotreba, oštrica postaje tupa i može veoma da iziritira kožu. Stoga je važno da redovno menjate oštricu ili sam brijač (ukoliko kupujete jednokratne) kako biste osigurali efikasno i bezbolno brijanje.

6. Nega kože nakon brijanja

 Nakon završetka brijanja, isperite intimnu zonu mlakom, odnosno hladnijom vodom kako biste zatvorili pore i smanjili iritaciju. Zatim nanesite hidratantnu kremu ili losion koji ne sadrži alkohol kako biste umirili kožu i sprečili pojavu crvenila ili svraba. 

Osećaš svrab ili peckanje tamo dole? Obavezno probaj vaginalete za negu intimne zone koje svaka žena mora da ima

Postoje razni preparati za negu intimne zone, ali dobro poznati pantenol radi posao.

Prateći ove korake i vodeći računa o pravilnoj tehnici brijanja i nezi kože, možete da obrijete intimnu zonu bez iritacija i nelagodnosti. Ako primetite bilo kakve znakove iritacije ili problema sa kožom, možda će vašoj koži više odgovarati neki drugi vid skidanja dlačica.

Постави коментар

0 Коментари