Ticker

6/recent/ticker-posts

UMIVALICE ZA OSETLJIVU KOŽU: Najbolja sredstva za čišćenje lica iz DM i Lilly drogerija

 Osetljiva koža, bilo ona masna ili suva, najkomplikovanija je za negu. Ukoliko vam sredstva za lice stvaraju peckanje, svrab, crvenilo, zatezanje - vrlo verovatno je da imate osetljivu kožu. Ne brinite, ovi preparati vratiće sjaj koži, a ona će biti čista i meka na dodir.

najbolje umivalice za osetljivu kožu lica


Onima sa osetljivom kožom potrebno je sredstvo za pranje lica koje efikasno čisti bez iritacije kože. U nastavku smo sastavili listu najboljih gelova i pena za pranje lica za osetljivu kožu. Sve preparate sa liste možete pronaći u DM ili Lilly drogerijama - i provereno su super za osetljivu kožu!

CeRaVe hidratantna kremasto-penušava emulzija 

cerave za osetljivu kozu cena
Foto: shop.lilly.rs

Možda i broj jedan proizvod za čišćenje osetljive kože lica. Proizvođač kaže da je ova pena namenjena normalnoj do suvoj koži lica, međutim, svi koji generalno imaju osetljivu kožu biće oduševljeni rezultatima. 

Iako je blaga formula, efxktno čisti čak i ostatke šminke i prljavštine na licu. Pored toga što dobro čisti, ova kremasta pena će vam i hidrirati lice. 

Ova umivalica pretvara se iz formule kreme u peng dok je trljate na licu. Odlična je za one sa osetljivom kožom koji traže efikasno, ali nežno sredstvo za čišćenje sa dodatkom hidratacije. Ostavlja kožu mekanom, bez kremastog ili lepljivog sloja, i bez crvenila ili zatezanja.

Sadrži ceramide koji održavaju prirodnu barijeru kože, kao i hijaluronsku kiselinu koja zadržava vlagu.

Cena: 1.560 dinara - naruči ovde

Balea MED Ultra sensitive pena 

balea pena za umivanje i ciscenje lica cena
Foto: dm.rs

Vrlo pristupačna, a vrlo efektna pena za čišćenje lica odlično se pokazala za negu osetljive kože lica. Pogodna je i za masnu i za suvu kožu. Ne dajte da vas cena prevari, ova Balea krema u rangu je mnogo skupljih preparata. 

Ukoliko ne verujete mojoj preporuci, shvatićete kada budete krenuli u potragu za istom. Često je rasprodata u DM marketima, baš iz razloga što je ovo jedna od najpopularnijih umivalica među mladima.

Balea MED je izuzetno blaga pena koju možete da koristite dva puta dnevno. Ne očekujte da će vam skinuti vodootpornu maskaru, ali to joj i nije namena, zar ne? Ova pena služi za održavanje čiste kože svako jutro i veče. Nakon što skinete šminku, istisnite jednu pumpicu (sasvim je dovoljno), i blagim pokretima očistite lice. Isperite mlakom vodom. 

Pročitajte i KOJA JE RAZLIKA IZMEĐU DNEVNE I NOĆNE KREME? Ove će najbolje hidrirati tvoje lice dok spavaš

Ova pena ne ostavlja nikakav trag na licu, bele je boje (nema veštačkih boja) i nema miris (bez parfema) -  stoga je idealna za one sa osetljivom kožom. Toliko je idealna za osetljivu kožu, da je slobodno možete nanositi i na područje oko očiju. 

Neće vam isušiti kožu, sadrži provitamin B5 i pantenol. 

Cena: 350 dinara naruči ovde

Neutrogena Pink Grapefruit gel

neutrogena gel I piling za lice grejpfrut cena
Foto: shop.lilly.rs

Neutrogena je dugi niz godina poznata po svojim sredstvima za čišćenje lica. Oni imaju jedan od naprodavanijih pilinga u svetu, a čuvena narandžasta linija omiljena je mnogim ljubiteljima čiste i nežne kože. Međutim, Neutrogena otišla je korak dalje kada je izbacila Grejpfrut roze liniju za negu osetljive kože. 

Ova roze linija oduševila je sve one sa problemom crvenila na koži. Da li imate rozaceu, ili vam koža samo loše reaguje na nake proizvode - svakako je tu Neutrogena roze linija za negu.

Grejpfrut gel sprecijalno je napravljen za osetljivu kožu. Fenomenalnog blagog mirisa i gelaste (nežne) teksture, klizi po koži i čisti je duboko u pore. Nakon ispiranja ne morate da brinete o zatezanju ili svrabu i crvenilu. Koža ostaje baršunasto meka i prijatna na dodir. Takođe, Neutrogena roze gel je fenomenalan i za one sa masnom kožom. Iako je umivalica blaga, uspešno uklanja sebum na masnim delovima kože i odlično čisti lice od bubuljica. 

Ovo je prava dnevna svežina koja nežnom formulom čisti bez greške čak i mitisere. Uživaćete koristeći ovaj gel. Ono što je važno da napomenemo, jeste da može da vam zameni i blagi piling. Neutrogena gel u sebi ima i male čestice koje blago pilinguju lice, ali na to gledajte kao na pozitivnu stvar i ne brinite - neće vam iritirati kožu nimalo. 

Cena: 970 dinara - naruči ovde

Sebamed Clear Face antibakterijska pena

sebamed protiv bubuljica i za ciscenje lica clear face
Foto: dm.rs

Ovo je preparat koji su mi direktno preporučili dermatolozi. Na početku da napomenem, ukoliko nemate akne na licu, nema potrebe da kupujete ovaj proizvod. Antibakterijska pena za čišćenje lica namenjena je onima sa osetljivom kožom, koji se pored iritacija bore i sa bubuljicama na licu. 

Sebamed Clear Face (možda najbolje od svih proizvoda koje sam probala) briše bubuljice na licu i sprečava nastanak novih, a što je još važnije, uklanja sve upalne procese na licu. 

Pored pene, iz ove kolekcije imate i sapun koji je odličan za one sa masnom i problematičnom kožom (velika preporuka dermatologa). Oni sa osetljivom kožom lica i nepravilnostima neka ipak biraju penu koja je svojom teksturom znatno nežnija od sapuna. 

Dubinski čisti pore, nema parfema, ne sadrži sapun, niti boje, a kožu lica ostavlja očišćenom! Sadrži hijaluronsku kiselinu koja hrani kožu, neguje je i hidrira. 

Ukoliko vaša koža nije masna, morate koristiti adekvatnu kremu nakon upotrebe ovog preparata, kako vas koža ne bi zatezala. Umiruje i obnavlja kožu. Ako vam hitno treba dobar preparat protiv bubuljica, a svi vam iritiraju kožu i prave upalne procese - ovo je najbolje rešenje za vas. 

Cena: 989 dinara - poruči ovde

Pročitajte i ŠTA KUPITI OD VZK KOZMETIKE? Preparati koji su vredni vaše pažnje

La Roche Posay Effaclar penušavi gel

la roche Posay za ciscenje masne koze
Foto: shop.lilly.rs

Izdvojila sam dva proizvoda od LRP, jedan za masnu i osetljivu kožu, a drugi za suvu i osetljivu kožu. Kada govorimo o ovoj plavoj bočici, biraće je oni sa masnom kožom koji ujedno imaju i osetljive delove koji se lako mogu iziritirati. 

Ovaj LRP Effaclar gel Dubinsky čisti nečistoće iz pora, otklanja višak sebuma i čisti mitisere i bubuljice, ujedno sprečavajući nastanak novih. Sve ovo čini dok se dodatno brine o vašoj osetljivoj koži. Sa ovim preparatom imaćete 3 u 1: Uklanjanje viška sebuma, sprečavanje bubuljica, i nežno čišćenje osetljive kože lica.

Gelaste je, nežne, teksture sa dodatkom termalne vode. Ne sadrži sapune, parabene, boje, niti alkohol. Takođe, Ph je neutralan. 

Ukoliko vaša koža, pak, nije masna - preskočite ovaj proizvod. Iako vam neće izazvati iritacije, moguće je da vašu kožu pomalo isuši. Oni skloni aknama, masnoj koži i iritacijama, biće oduševljeni ovim gelom.

Cena: 1.490 dinara - naruči ovde

La Roche Posay Toleriane losion

la roche Posay losion za osetljivu kozu
Foto: shop.lilly.rs

Suvokožci sa osetljivim delovima na licu voleće ovaj LRP preparat. Za razliku od gela koji agresivnije čisti, blaga formulacija losiona za čišćenje lica vratiće vašoj koži sjaj i elastičnost. 

Tečna i mlečna tekstura obogaćena je glicerinom. Pored svakodnevnog čišćenja kože, ovim proizvodom ćete moći da skinete i blagu šminku. 

Bez mirisa, konzervansa i parabena. Losion za čišćenje lica je nekomedogen, odnosno, neće se zadržavati u pore i tako stvarati akne. 

Suvo lice biće nahranjeno, i zaboravićete na izušenu kožu nakon umivanja, zatezanje i iritacije, crvenila ili perutanja. 

Cena: 1.866 dinara - naruči ovde

Pročitajte i ISKUSTVO I RECENZIJA: Koje su La Roche Posay kreme najbolje za suvu, masnu i kombinovanu kožu?


Постави коментар

0 Коментари