Ticker

6/recent/ticker-posts

Pogledajte SPISAK LEKOVA koje obavezno treba poneti na more! Lekari savetuju - bez ovog nesesera ne krećite na put

 Vreme je odmora, pa se tako gradovi brzinom svetlosti i prazne. Pored pasoša, malo garderobe i dobrog raspoloženja, na more obavezno treba da ponesete poseban neseser sa lekovima.

Kofer sa stvarima za letovanje i lekovima

Želimo vam dobar provod i opuštenu atmosferu, ali isto tako i pametan spisak za "nepredviđene situacije".

Da pređemo odmah na stvar.

Kako se, nažalost, na moru ponekad dogode situacije poput dijareje, povreda ili neke prehlade i pada imuniteta, treba biti spreman i kod sebe imati preparate za prvu pomoć.

Postoje i oni koji nose celu kućnu apoteku, ali ovde ćemo se osvrnuti na savete lekara šta jedan "medicinski putni neseser" treba da sadrži.

Koju SPF kremu poneti na letovanje? Ovo je TOP 10 NAJBOLJIH, pogledaj spisak - nećeš se pokajati!

Šta treba da sadrži putna apoteka?

Probiotik je prva stvar koju treba da stavite u neseser. Kako je moguće da, pri promeni klime, imate nelagode u stomaku, valja imati probiotik. Nagla dijareja, ili drugačija ishrana mogu da poremete rad creva, pa se tako posavetujte u najbližoj apoteci koji probiotik možete da kupite po svojim potrebama.

Lekovi protiv mučnine za one koji ne podnose dobro sam put na more, obavezna su stavka. Ukoliko niste neko ko često putuje autobusom ili avionom, ovaj vid prevoza može da vam stvara nelagodu, pa čak i mučninu ili povraćanje tokom puta. Nema potrebe da se istrošite i upropastite sebi sam polazak na odmor. Tableta protiv mučnine obično se pije pola sata pred put, a u uputstvu leka nalazi se detaljan opis primene tokom samog puta, u zavisnosti od dužine trajanja.

Antipiretici, odnosno lekovi za snižavanje temperature, obavezno treba da se nađu u vašem malom neseseru. Bilo da zahvatite prehladu ili virus, ili vas "udari sunčanica", kod sebe je najvažnije da imate lek za snižavanje temperature. Savet je da ponesete paracetamol ili ibuprofen, ali se možete posavetovati sa farmaceutom oko kupovine onog koji vam najviše odgovara. Naravno, uz ovakav vid lekova, važno je na odmor poneti i toplomer.

Šta spakovati u kofer za odmor na moru

Sredstvo protiv ujeda insekata često ljudi zaborave da stave na spisak preparata koje bi trebalo poneti na letovanje. Nema potrebe da vam komarci pokvare dan. Takođe, kreme protiv svraba takođe treba imati kod sebe, pogotovu ukoliko putujete sa decom.

Pored toga, antibiotska mast odličan je saveznik u borbi protiv mogućih posekotina. 

Pastile za grlo jedna su od važnih stvari koje bi mogle da vam zatrebaju. Obično se usled visokih temperatura pali klima u smeštaju, pa iz tog, ili nekog drugog razloga, može doći do bola u grlu. 

Ukoliko koristite terapiju kod kuće, jasno je da ćete istu poneti sa sobom. 

Misli i na lepotu nakon letovanja! Pogledaj kako da tretiraš kosu posle mora da bi najbrže oporavila dlaku.

Lekovi protiv alergija, kapi za nos i ispiranje očiju takođe bi trebalo da se nađu u putnom neseseru. Pored toga, hidrogen (3%) ili određena ulja protiv zapaljenja uveta mogla bi da budu od velike pomoći.

Ukoliko putujete sa decom, valjalo bi da im dajete probiotike nekoliko dana pred put, kako biste ublažili moguće simptome promene klime.

Žena stavlja kremu za sunčanje sa SPF na plaži

Takođe, kako je sunce veoma opasno, među lekovima ćemo da svrstamo i obaveznu kremu za sunčanje sa SPF-om. Gledajte da nosite kremu sa SPF-om 30+. Kako vas ona ne može u potpunosti zaštititi od gorenja, gledajte da se ne izlažete sunčevim zracima kada su oni najopasniji, i na plaži lezite ispod suncobrana.

Obavezno vodite računa da lekove spakujete u originalnom pakovanju i sa uputstvom, kako biste bili sigurni da su oni adekvatni za upotrebu.

Kao najvažnija stavka "za poneti" jeste upravo zdravstveno osiguranje. Usled nepredviđenih neprijatnih situacija, ne morate da brinete, već se možete s lakoćom osloniti na kupljeno osiguranje. 

Постави коментар

0 Коментари