Ticker

6/recent/ticker-posts

VODIČ NEGE KOŽE ZA POČETNIKE: Kako da izgradiš svoju rutinu

 Ako niste sigurni kako da sastavite rutinu za negu kože (ovde ne osuđujemo) ili želite da se osvrnete na osnove, smatrajte ovo svojim vodičem koji podržavaju stručnjaci.

nega koze za pocetnike


Ako postoji jedna izvesnost među mnogim neizvesnostima u našem svetu trenutno, to je ovo: odvajanje vremena da se brinemo o sebi više ne bi trebalo da bude luksuz. To je neophodno - sada više nego ikada. Međutim, kod nege kože postoji još jedna nepobitna istina: često se možete osećati neodoljivo.

Tržište za negu kože zaista je poslednjih godina procvetalo. Iako je ovo sjajno jer nam daje niz novih sastojaka i formulacija, ovo može biti zaista zbunjujuće za potrošača – posebno za početnika.

Iako svako ima drugačiju kožu — a samim tim i različite probleme sa kožom, brige, ciljeve, itd... postoje određena rutinska pravila kože koja se generalno primenjuju za sve. Konsultovali smo se sa mnoštvom dermatologa kako bismo potvrdili šta su tačno osnove nege kože i podelili savete za koji se odnose na sve nas, početnike i stručnjake. 

Korak 1 - čišćenje

Kako biste došli do jednostavnosti u nezi kože, važno je da počnete sa čišćenjem lica. Ovde ne gledajte ni u skupe proizvode, ali zažmurite i na one jeftinije. Važno je da čistač bude lagan i da "radi posao". Čistite lice dva puta dnevno - ujutru i uveče. Neka to bude lagana forma koja nema u sebi alkohol, niti ulja. Nikada ne izbegavajte ovaj korak.

Korak 2 - hidratacija

Zatim koristite hidratantni proizvod. Preporučujem hidratantnu kremu bez ulja i mirisa, jer će se ovo dobro pokazati kod svih tipova kože, od one sklone aknama do osetljive.

Osim ovih parametara, možete koristiti i ovaj korak da istovremeno rešite specifične probleme kože tražeći hidratantnu kremu koja je formulisana sa dodatnim sastojcima koji ciljaju na specifične potrebe. Opšta lista sastojaka za negu kože je veoma duga i stalno se menja, tako da evo nekih od najboljih koje treba znati u vezi sa hidratantnom kremom:

Hijaluronska kiselina: Navlačuje kožu i vraća izgubljenu hidrataciju - obavezno za sve

Ceramidi: Ključni za snagu barijere kože i opšte zdravlje (i važni za one sa suvom kožom i ekcemom).

Vitamin C: Pruža antioksidativnu zaštitu i posvetljuje kožu.

Čak i ako imate masnu kožu - isto važi! Ne izbegavajte kremu koja hidrira, samo obratite pažnju da krema ne sadrži ulja, osvrnite se na gelaste teksture.

Korak 3 - zaštiti kožu

Krema za sunčanje je vaš najbolji saveznik u zaštiti kože. Usporava znakove starenja i štiti celokupnu barijeru kože. Odlučite se za kremu za sunčanje koja ima zaštitni faktor veći od 30 i koristite je svakodnevno, čak i kada nije leto, ili je oblačno. Obratite pažnju na ambalaži krema za sunčanje - za koji tip kože su namenjeni.

Ovo su osnovna pravila u nezi kože lica za sve tipove. Zapamtite zlatna pravila: manje je više i budite strpljivi pri iščekivanju rezultata!

Постави коментар

0 Коментари