Ticker

6/recent/ticker-posts

TANKI NOKTI KOJI SE LISTAJU? 7 trikova da zauvek kažete "zbogom" pucanju noktiju

 Koliko puta ste čuli ili pomislili: "ona ima lepe nokte, jer su joj prirodno jaki" - ne, draga, to nije istina, već ona ima prirodno lepe nokte zato što ih neguje! Naravno, možda ti moraš svojim noktima da posvetiš više pažnje, nego tvoje drugarice, ali to ne znači da treba da odeš u prvi salon gde će ti nalepiti one plastične i tako samo pogoršati stanje tvoje prirodne nokatne ploče. 

nokti manikir


Nisam protivnik manikira, pa čak ni gel laka, ali lepljenje i produžavanje svojih noktiju zaista jako loše utiče na samu nokatnu ploču, pored toga što je ooodavno izašlo iz mode, i izgleda baš "jeftino". 

Podeliću sa tobom nekoliko trikova koje će te uveriti da i ti možeš da imaš čvrste i jake nokte koji se ne listaju, niti pucaju. Nastavi sa čitanjem, primeni ih, i uživaj!

Pažljivo pogledaj svoje nokte. Da li su jednobojni, čvrsti i sjajni, ili vidiš izbočine, udubljenja ili neku depigmentaciju ili tačkice? Ukoliko si se pronašla u drugom delu rečenica, samo znači da do sada nisi dovoljno dobro negovala nokte. Vreme je da se to promeni.

NE ZAOBILAZI ZANOKTICE!

Ukoliko vam je važno da ojačate nokte, ali i da oni izgledaju zdravo i negovano, počnite od zanoktica! Nažalost, najviše ih zapostavljamo, ali one su izuzetno važan korak do prelepih noktiju i negovanih ruku. Džabe ti sva ta šminka i markirana garderoba, pa i urađeni nokti, ukoliko ti se vide izgrickane, suve zanoktice...fuj! 

Mala bočica, koja izgleda poput laka za nokte, ima ogromnu učinkovitost! Ulja za zanoktice su često zasnovana na prirodnim sastojcima. Upotrebljava se vrlo jednostavno - jednom do dva puta dnevno samo ih namažeš. Odlična ulja za zanoktice možeš da kupiš u DM-u ili Lilly-ju, izbor je na tebi.

Pored toga što intenzivno hrani kožu oko nokta, čineći je glađom i oporavljenom, ulje za zanoktice pomaže u hidrataciji nokatnog ležišta, čineći nokte jačim i otpornijim.

OMEGA 3 MASNE KISELINE + VITAMIN B

Kraljevska kombinacija za zdrave i jake nokte! Ukoliko se pridržavate ovog koraka, vi ste pobedili krhke nokte zauvek! Postoje razni suplementi koje možete pronađi u apotekama. Uglavnom nose naziv "za kožu, kosu i nokte". Primenjujte ih po uputstvu i za mesec dana nećete moći da prepoznate svoje nokte. Kada istrošite prvo pakovanje, vi ćete postati ona "devojka koja ima prirodno jake nokte". 

Moj izbor su definitivno Merz tabletice. Dolaze u prelepom belom staklenom pakovanju. Cena im je oko 1.200 dinara, a unutra imate čak 60 dražeja. Neverovatna učinkovitost se sa njima pokazala na mojim noktima. Naravno, probajte i druge proizvođače, pa odlučite sami. Važno je da pogledate sastojke vitamina i minerala koje sadrže.

ZAŠTITIE SVOJE NOKTE

Naravno, reći ćete da se ovo podrazumeva, međutim, toliko stvari radimo dnevno, da ne mislimo dovoljno koliko one mogu da oštete naše nokte. Izbegavajte jake deterdžente ukoliko ručno perete sudove. Dok koristite hemikalije pri čišćenju kuće OBAVEZNO nosite zaštitne rukavice. 

Ukoliko želite da oporavite nokatnu ploču, prestanite da radite gelove i nadogradnju. Možete uvek da odete u salon na dobar manikir, gde će vam lepo negovati i nahraniti nokte i šake. 

lakiranje noktiju


OPREZ! KAKO RADIŠ MANIKIR KOD KUĆE?

Mislimo da dobro negujemo naše nokte kada rešimo da sami uradimo manikir kod kuće, međutim, ukoliko to ne radimo pravilno, vrlo verovatno da činimo više štete nego koristi.

Previše oštra turpija za nokte može da izazove listanje i pucanje noktiju! Uvek birajte manje agresivne turpije u parfimerijama. Ukoliko koristite turpiju za skraćivanje nokta, neka ona bude srednje-oštra. One najoštrije ostavite profesionalcima u salonima lepote. 

Uklanjanje laka za nokte acetonom treba da bude davno prošlo vreme. Aceton momentalno isušuje nokat i tako doprinosi njegovom slabljenju, što dovodi do pucanja. Danas u svakoj parfimeriji i drogeriji imate tečnosti za uklanjanje lakova bez acetona. Koristite to kako biste zaštitili nokte. Nakon uklnjanja laka, nemojte odmah mazati drugi, jer je nokat tada najmekši i upiće više štetnih hemikalija iz laka za nokte. 

Umesto toga, namažite prvo obično maslinovo ulje na nokte. Sačekajte sat vremena, operite ruke, pa tek onda namažite drugi lak za nokte. 

PROTEINI, VITAMINI...

Unosite više proteina! Ono što nokte čini jakim jeste protein koji se zove keratin. On je zaslužan za jake nokte, kosu i dobru barijeru kože. Keratin formira ćelije vaših noktiju ispod kože, pre nego što oni izrastu. 

Namirnice kao što su jaja, luk, losos (koji sadrži i omega-3 masne kiseline), i semenke suncokreta odlične su za prirodno povećanje nivoa keratina. 

HIDRATACIJA = NEGA

Hidratacija je ključna kada je u pitanju nega noktiju. Ovde govorimo i o hidrataciji spolja, ali i o onoj iznutra. Pijte minimum 2 litre vode dnevno, jer će se to itekako odraziti na kvalitet vaših noktiju. 

Pored toga, maslinovo ulje izuzetno je efektno kod regeneracije noktiju. Sipajte par kapi ulja na blaznicu i umasirajte o nokatnu ploču i oko nokta. Ostavite tako sat vremena, pa operite ruke (ukoliko vam ulje ne smeta, ruke ne morate da perete). 

Pred toga, hidratantna krema za ruke itekako brine i o vašim noktima. Pogotovu zimi, to je nešto što non-stop morate da imate kod sebe. Ne dajte da su vam ruke i nokti suvi tokom dana, odmah namažite hidratantnu kremu.

Čaj od kamilice odličan je kod hidratacije noktiju. Skuvajte čaj, sačekate da se prohladi. Možete namočiti blaznicu i njom umasirati noke, ili jednostavno stavite ruke u čaj.

Mleko je izuzetno moćan saveznik kod jakih i zdravih koktiju. Jednom dnevno na blaznicu, ili vaticu, sipajte malo leka i dobro utrljajte nokte. Radite to pre spavanja, da ne biste morali da ispirate. Mleko je puno kalcijuma i vitamina i učiniće vaše nokte jačim.

LAKOVI ZA JAČANJE NOKTIJU - DA ILI IPAK NE?

Na tržištu postoji mnogo lakova za nokte (uglavnom su bezbojni ili blagih boja) koji ojačavaju nokte. Oprez sa njima, jer nisu svi dobri po zdravlje vaših noktiju, neki sadrže veoma opasne sastojke. 

Od velike važnosti je da pogledate sastav tih lakova. 

Prirodnim putem je duže, ali učinkovitije ići kako biste imali jake nokte koji će trajati. 

Постави коментар

0 Коментари