Ticker

6/recent/ticker-posts

BRZA DIJETA: Mršavite uz plan ishrane za 7 dana

 Potreban vam je dijetalni plan ishrane? Preporučujem da probate ovu dijetu koja je sastavljena za period od nedelju dana. Zdravi recepti za doručak, ručak i večeru. Idealna za ukusno mršavljenje!

dijeta sa mesom, biftekom

foto: pixabay.com

Ukoliko vam odgovara da promenite svoj režim ishrane na dijetalni plan, za dalje se konsultujte sa nutricionistom kako bi napravili plan ishrane idealan za vaše potrebe. Ovde vam donosim primer brze dijete koja odgovara zdravim osobama, bez hroničnih bolesti.

Dok sam sastavljala ovaj plan obroka za mršavljenje za celu nedelju, rešila sam da podelim sa vama i savete nutricionista. Dok je 1.200 kalorija možda prava količina za neke ljude, to može biti veoma restriktivno za većinu. U daljim receptima donosim vam ideje za obroke do 1.200 kalorija.

Istina je da je održavanje zdrave težine povezano sa manjim rizikom od određenih hroničnih bolesti i zdravstvenih problema, ali vaša težina je samo jedan od mnogih faktora koji utiču na vaše opšte zdravlje. Uvođenje hrane bogate hranljivim sastojcima u dobro izbalansiranu ishranu i održavanje hidratacije su ključni, i imaju zdravstvene prednosti. Kada je u pitanju poboljšanje vaših navika u ishrani, najjednostavniji i najbrži način da napravite upečatljivu, trajnu promenu - je formiranje ukusnih navika kojih se možete držati do kraja života.

Sedmodnevna brza dijeta

Prvi dan dijete

musli I ovsene pahuljice sa bananom za dorucak


Doručak: U činiji pomešajte 3/4 šolje pahuljica, 1 bananu i 1 šolju nemasnog mleka.

Ručak: Napravite sendvič od tortilje. Jedna tortilja od celog zrna pšenice, 85 grama ćurećeg belog mesa, 1/2 pečene paprike, kašika humusa, i zelena salata. Poslužite sa štapićem mocarele i kivijem.

Večera: Poslužite 120 grama pečenog ribljeg fileta sa 2 iseckana paradajza i 2 kašike rendanog parmezana. Kao dodatak možete staviti šoljicu kus-kusa ili barenog brokolija. Za dezert se počastite domaćim sladoledom od jogurta i smrznutog voća (izblendano).

Drugi dan dijete

vegetarijanske pljeskavice od povrca


Doručak: Pomešajte šolju smrznutog bobičastog voća, 1/2 banane i 200ml mleka.

Ručak: Napravite supu od povrća po želji. Nakon toga spremite vegetarijansku pljeskavicu uz parče tosta od celog zrna. Kao prilog stavite šoljicu svežeg grožđa. 

Večera: 120 grama pilećeg belog mesa izgrilujte. Uz piletinu dodajte seckani mladi luk sa sokom od limete. Pomešajte 2 šoljice dinstanog spanaća sa belim lukom, maslinovim uljem i paradajzom. Dodajte i jedan pečeni krompir iz rerne.  

Treći dan dijete

salata sa piletinom i povrcem recept


Doručak: Pola šolje ovsenih pahuljica sa nezaslađenim sojinim mlekom. Dodajte pola iseckane jabuke, kašičicu meda i cimeta po ukusu.

Ručak: Da biste napravili salatu od piletine, pomešajte 120 grama iseckanog grilovanog belog mesa sa 1/4 šolje crvenog grožđa, 1 kašikom iseckanih badema ili orašastih plodova po izboru, 1/4 šolje seckanog celera, 1 kašikom grčkog jogurta i 1 kašikom svežeg povrća po izboru. Poslužite preko zelene salate. Jedite sa parčetom prepečenog tost hleba od celog zrna.

Pročitajte i NIJE ISTINA SVE ŠTO KAŽU! Čuveni MITOVI za zdravu ishranu i gubljenje kilograma 

Večera: 100 grama barenih škampa sa jednim pečenim krompirom, prelivenim sa kašikom grčkog jogurta, plus 3 šolje spanaća, kuvanog na pari. Završite obrok sa 30 grama crne čokolade od kakaa.

Četvrti dan dijete

paradajz supa recept


Doručak: Šolja jogurta sa bobičastim voćem po izboru. Dodajte i 1/3 šolje omiljenih pahuljica.

Ručak: Za predjelo, paradajz supa. Nakon toga napravite 85 grama grilovanog bifteka. Kao salatu uz biftek - pomešajte: Kašičicu senfa, kašičicu rena, kašiku humusa, pola paradajza i šaku rotkvica.

Večera: 120 grama dimljenog lososa. Napravite salatu od kupusa i mladog luka sa maslinovim uljem. Jedite tost hleb od celog zrna.

Peti dan dijete


recept za zdrave kesadilje

Doručak: Kašika badema, iseckano pola jabuke, iseckane dve kajsije (može i sušene) u šolji grčkog jogurta.

Ručak: Napravite kesadilju tako što ćete 1/4 šolje proprženog crnog pasulja naneti na kukuruznu tortilju. Pospite 30g iseckanog mladog sira. Poslužite se i krastavcem i grčkim jogurtom. Uz to se zasladite nektarinom ili breskvom. 

Večera: 85g pečenog svinjskog mesa sa pola grilovane tikvice. Sladoled od 100 do 150 kalorija za desert.

Šesti dan dijete

recept za vafle sa prelivom od kikiriki putera


Doručak: Vafl od celog zrna i  namažite 2 kašike putera od kikirikija. Dodajte pola iseckane banane ili pola šolje borovnica. Uz to možete da popijete i času mleka.

Ručak: 60g tune sa salatom od svežeg povrća po želji. Zasladite se sa 30g crne čokolade.

Večera: Pola šolje kuvanog kukuruza, 60g ćureće kobasice, 3 šolje spanaća i čen belog luka propržite na malo maslinovog ulja. Pola šolje kuvanog smeđeg pirinča zasebno skuvajte u vodi. Pomešajte pirinač sa mešavinom.

Sedmi dan dijete

recept za biftek kod kuce


Doručak: Na tost hleb namažite sir, zatim dodajte zelenu salatu i paradajz. Preko toga poširano jaje. Pojedite tost uz jedan grejpfrut.

Ručak: Salata: pola šolje crnog pasulja iz konzerve, 1/2 šolje seckane pomorandže, seckana crvena paprika, mladi luk i bilo koje drugo povrće po želji. Začiniti sirćetom i maslinovim uljem. Poslužite uz kukuruznu tortilju. 

Večera: 85g pečenog odreska na roštilju poslužite uz dva pečena krompira (mogu biti i slatka krompira) i pola grilovane tikvice, asparagusa ili plavog patlidžana.

Ova dijeta namenjena je osobama bez zdravstvenih tegoba i bez hroničnih bolesti. Za dugoročnije dijete, posavetujte se sa nutricionistom.

Pročitajte i  KAKO SKINUTI DONJI STOMAK? Ovaj voćni doručak zamenjuje 50 trbušnjaka dnevno!

Постави коментар

0 Коментари