Ticker

6/recent/ticker-posts

Strašno mi je opadala kosa zbog stresa - Od OVOG RECEPTA je 3 puta gušća

 Opadanje kose usled prekomernog stresa? - Znam kako je, ali više tih problema nemam. Ovako dobar preparat ne možete da pronađete u marketima - izuzetan recept napravite sami za 5 minuta!

opadanje kose i dlake na četki

Nakon nekoliko stresnih situacija, kosa je počela da opada znatno više nego ranije. Toliko da se moj frizer zabrinuo. Kako je primetio - dlaka se nije kidala, već je kosa opadala iz korena, što je bio dodatni stres za mene. 

U moru proizvoda koji obećavaju kule i gradove, verovali ili ne, nisam pronašla ni jedan koji bi bio kompletan. Gubitak kose nije bio usled tanke dlake, tretiranja, hemikalija, niti vitamina ili ishrane, jednostavno - problem je bio stres sa kojim sam se svakodnevno nosila. 

Moje istraživanje me je dovelo do recepta za domaći serum za kosu, koji će stimulisati folikule dlake za ponovni rast. 

RECEPT - SERUM ZA RAST KOSE

Pomešajte 20 kapi ulja semenki grožđa, 20 kapi ulja ruzmarina, 20 kapi ulja ricinusa i 20 kapi ulja kedrovine. Mešavinu ulja sipajte u 50ml pantenol rastvora i dodajte vitamin E.

Pre spavanja očešljajte kosu. Mešavinu za rast kose umasirajte u teme. Masirajte 5 minuta, zatim kosu uvežite u pletenicu i prespavajte. Ujutru dobro operite kosu. Ovaj recept primenjujte 1-2 puta nedeljno, pre pranja kose. 

Pored ovog recepta, kao dodatak ishrani sam uvela biotin. Biotin je vitamin koji pomaže vašoj kosi, koži i noktima da budu zdravi i snažni. 

Ukoliko ipak želite gotove preparate koje možete kupiti - pogledajte OVU LISTU NAJBOLJIH - od skupljeg do najpristupačnijeg.

Posle samo 3 meseca moja kosa se preporodila. Na četki ostaje tek nekoliko dlaka, a ona je sjajnija i zdravija na izgled. Možda vam šarekolikost ulja deluje preterano, ali svako ima svoju ulogu, i kada ih jednom nabavite, trajaće vam jako dugo.

Posebno obratite pažnju na ulje ruzmarina, jer ono najbolje deluje protiv početka alopecije, pomaže u stimulaciji folikula dlake i tako pomaže u rastu kose. Postoji studija koja ga upoređuje sa minoksidilom za stimulisanje rasta kose, koja je pokazala obećavajuće rezultate. 

Možete napraviti i sprej od ruzmarina za svakodnevnu upotrebu. Čitajte dalje...

sprej u bočici

RECEPT - SPREJ OD RUZMARINA

Možda prethodni recept deluje komplikovano, ali definitivno je najveći "buster" za kosu. Ukoliko vam treba nešto mnogo jednostavnije, a veoma učinkovito - probajte ruzmarin sprej. Ono što je najvažnije, jeste da ga koristite svakodnevno i budete uporni. Rezultati će vas oduševiti.

Pomešajte 40 kapi esencijalnog ulja ruzmarina u 100ml destilovane vode. Takođe, možete skuvati i čaj od ruzmarina. Sipajte u flašicu sa raspršivačem i umasirajte u teme svakodnevno. Miris se ne oseti, a kosa ostaje čista. 

Pročitajte i LAKO DO GUSTE I ZDRAVE KOSE: Najbolji PRIRODNI ŠAMPONI - moja lista iz drogerija

Постави коментар

0 Коментари