Ticker

6/recent/ticker-posts

ZABORAVI NA FLEKE OD SUNCA! 5 najboljih seruma za lice iz drogerija koji tamne mrlje brišu kao gumicom

 Složićemo se svi da je ovo sunce načisto poludelo! Sunčanje na plaži postalo je potpuno drugačije od onog pre samo nekoliko godina. Od UV zraka naše lice najviše trpi. Danas postoji ogroman broj preparata koji obećavaju uklanjanje hiperpigmentacijskih flekica, ali kako da pronađemo idealan? - Pitali smo dermatologe, pa pogledajte koji su to najbolji serumi iz drogerija.

hiperpigmentacija i fleke od sunca na licu
foto: freepik.com

Fleke od sunca sve su veći problem na licu, ma koliko godina da imate. Sigurno ste čuli za izraz "staračke fleke". Staračke fleke su tamniji delovi na koži koji se javljaju u poznijim godinama, zbog dugogodišnjeg izlaganja suncu, a kako koža godinama gubi svoju barijeru od spoljnih uticaja - javlja se hiperpigmentacija. Nažalost, ovo više nije slučaj - danas se flekice, zbog sve veće štetnosti UV zraka, javljaju u svim uzrastima!

Fleke od sunca se pojavljuju kao ravne mrljice, nalik većim pegama i smeđeg su pigmenta. Ne moraju uvek da imaju definisan oblik. Nekada se mogu primetiti samo kao tamniji deo kože. Odnosno, izgleda kao prljava fleka. 

Ovakve fleke se razmnožavaju kada su izložene UV zracima. 

Da li ste znali da je čak 80% vidljivih znakova starenja kože uzrokovano sunčevim zracima? Sunce je odgovorno za većinu bora i flekica koje trenutno imate. 

Iako nije fer, identičan odmor na plaži koji vam je donosio predivan preplanuli ten kada ste bili mlađi, sada bi mogao da rezultira mrljama!

Sada kada smo se upoznali sa lošom stranom sunca po naše lice, hajde da izaberemo najbolje oružje protiv tamnih mrlja od sunca.

1. CeraVe retinol serum

foto: shop.lilly.rs

CeraVe serum je i više nego odličan izbor za one koji počinju sa upotrebom retinola. Nema parfema, i ne samo da pomaže kod ožiljaka od akni i smanjivanju pora (što se vidi za veoma kratko vreme korišćenja), već pomaže i u borbi protiv starenja. 

CeraVe retinol serum posvetljava kožu i uspešno se bori protiv hiperpigmentacijskih fleka. 

Cena: 1.925 dinara u Lilly drogerijama

2. Nacomi Light it up vitamin C

foto: dm.rs

Od svih seruma sa ove liste, moja koža najviše voli Nacomi vitamin C serum. Vrlo jednostavan za upotrebu, tečne teksture i brzo upija. Rezultati ujednačavanja tena ovim serumom su se na mom licu veoma brzo videli. Takođe, smanjuje bore, stimuliše sintezu kolagena i čini kožu sjajnom. 

Nacomi Light it up sadrži 3 oblika vitamina C, i moja je velika preporuka!

Cena: 799 dinara u DM marketima

3. Garnier Skin naturals vitamin C

foto: shop.lilly.rs

Jedan od najpopularnijih proizvoda iz drogerija, kada je reč o serumima sa vitaminom C - zasluženo! Garnier serum sadrži 3.5% vitamina C. Pored ovog odličnog borca protiv hiperpigmentacije, serum sadrži i salicilnu kiselinu i niacinamid. 

Prijatnog mirisa i daje svežinu umornom licu. Ne lepi se, brzo upija, a za sobom ostavlja blistavi sjaj na koži.

Cena: 1.285 dinara u Lilly drogerijama

4. Dr Viton anti age

foto: shop.lilly.rs

Fantastičan proizvod koji brzo pokazuje svoje umeće. Rezultati su vidljivi već nakon nekoliko dana nanošenja. Iako je vrlo bogatog sastava (svaka čast za proizvođača), serum odgovara i osetljivoj koži. 

Umanjuje bore i izbleđuje kožu. Hiperpigmentacijske flekice postepeno nestaju. Može reći da, za razliku od ostalih proizvoda sa liste, ima malo neprijatniji miris. Međutim, miris brzo ispari, a ukoliko vam i ne smeta, na licu ćete imati uspešnog borca za ujednačen ten i blistavu kožu.

Cena: 1.979 dinara u Lilly drogerijama

5. La  Roche Posay retinol b3 serum

foto: shop.lilly.rs

LRP retinol namenjen je da uspešno otklanja izražene bore i ujednačava ten. Pored čistog retinola, ovaj preparat u sebi sadrži i vitamin b3. Veoma uspešno se bori protim čak dubokih bora i za kratko vreme vidljivo usporava starenje kože lica. Nema mnogo šta da se kaže o ovom proizvodu osim: Ukoliko već znate da rukujete retinolom, sa ovim proizvodom nema greške.

Serum je idealan za iskusnije korisnike retinola. Cena jeste jača od prethodnika sa liste, ali se mnogima pokazao kao dobra investicija.

Cena: 4.140 dinara u Lilly drogerijama 

Pre nego što izaberete svoje novo omiljeno oružje protiv hiperpigmentacije, odnosno, fleka od sunca, savetujem da u bitku ne pođete dok ne pročitate VAŽNO uputstvo za upotrebu ovih proizvoda.

Pročitajte i TOP 10 SPF KREMA! Najbolji proizvodi za sunčanje iz drogerija za lice i telo

Uputstvo za upotrebu vitamina C i retinola

VITAMIN C - Nanesite malu količinu seruma sa vitaminom C na prethodno očišćenu kožu lica, vrata i dekoltea. Serum koristite ujutru i/ili uveče. Ukoliko serum koristite ujutru - OBAVEZNO nakon što ga koža upije, nanesite kremu sa SPF zaštitom. Nakon nanošenja seruma pred spavanje, nanesite noćnu kremu. Vitamin C serumi koriste se nakon čišćenja lica, a pre obaveznog nanošenja kreme za negu. Izbegavajte kontakt sa očima i ne nanosite serume na iritiranu ili oštećenu kožu. U slučaju da osetite peckanje ili alergijsku reakciju, prestanite sa korišćenjem proizvoda. 

*Ne koristite zajedno sa proizvodima koji sadrže: retinol; AHA, BHA, PHA kiseline i niacinamid.

**Ukoliko serum poprimi narandžastu boju (tamnjenje proizvoda), nema potrebe da prestanete sa korišćenjem, jer ovo može biti normalna pojava kao posledica koncentracije aktivnih sastojaka. 

RETINOL - Nanosite manju količinu na prethodno očišćenu kožu lica, vrata i dekoltea. Ukoliko ste početnik, koristite manje procente koncentracije retinola 2-3 puta nedeljno. Retinol je najbolje da koristite u večernjoj rutini nege, jer pojačava osetljivost kože na sunce, pa nemojte da napravite još veću štetu. Preko dana obavezno koristite SPF. 

*Ne koristite zajedno sa proizvodima koji sadrže: AHA, BHA, PHA kiseline i drugim proizvodima sa retinolom.

**Ukoliko planirate trudnoću, trudni ste ili dojite - ne koristite preparate sa retinolom.

Pročitajte i UMIVALICE ZA OSETLJIVU KOŽU: Najbolja sredstva za čišćenje lica iz DM i Lilly drogerija

Постави коментар

0 Коментари