Ticker

6/recent/ticker-posts

ZAMENA ZA VODU! 5 pića koja isto hidriraju, a mnogo su zanimljivija

 Hidratacija je obavezna za zdravlje organizma. Svi znamo da je 2 litre vode dnevno optimalan unos kako bismo se hidrirali, međutim, voda ponekad dosadi, a i nije tako ukusna, zar ne? U razgovoru sa stručnjacima, saznala sam za mnogo ukusnije varijante koje mogu da budu odlična zamena!

recept za ledeni domaci čaj

Čitajte dalje ako ste za zanimljivu zamenu za vodu. Dijetičari preporučuju ova pića za hidrataciju, kao zdravu zamenu za vodu.

Lubenica koktel - Lubenica sadrži čak 92% vode. U letnjim vrućinama su vam potrebni samo: čaša, dosta leda, izmiksana lubenica i malo limuna. Skroz osvežavajuće!

Kokosova voda - Da li ste je probali? Bilo da je kupujete gotovu, u prodavnici, ili ispijate sirovu na plaži, nećete naći mnogo napitaka koji osvežavaju više od ovoga! Zašto je ne bismo pili kod kuće? Samo pazite: ako kupujete u prodavnici - obavezno gledajte da je bez dodatog šećera!

Krastavac koktel - Isto kao i lubenica, samo za ljubitelje manje slatkog ukusa, a više osvežavajućeg tona. Miksajte oljušteni krastavac, dodajte vodu, led, malo limuna po ukusu (ili mente, po mom ukusu :)

Ledeni čaj - Šta je najzdravije zimi? Baš to može da bude i ono što najviše hidrira tokom cele godine. Skuvajte čaj od mente i ostavite da se sam ohladi. Dodajte sok limuna i sve zajedno držite u frižideru. Pravićete ovo češće nego što mislite!

Aromatična voda - poslednjih dana sve više slušam o ovom terminu, a u pitanju je seckano voće koje samo pluta u vodi. Da, deluje smešno, ali toooliko menja ukus vodi, da ćete ovo obožavati. Da li ćete iseći limun, narandžu, grejp, krastavac, maline, nanu... izaberite sami + odabrano voće držite u bokalu vode. Neka stoji i odmara, a vi uživajte u hidrataciji uz aromatičnu vodu.

Naravno, tu je i dobra stara limunada, ali... neka ovaj članak bude zanimljiviji od pića koja su nam došla glave :)

Pročitajte i KAKO SKINUTI DONJI STOMAK? Ovaj voćni doručak zamenjuje 50 trbušnjaka dnevno!

Постави коментар

0 Коментари