Ticker

6/recent/ticker-posts

Olaplex tretman kod kuće: Moje iskustvo od oštećene do kose kao sa reklama

 Nakon što sam videla šta moji prijatelji, influenseri, pa čak i moj frizer kaže o čudima Olaplex-a br. 3, odlučila sam da moram da ga isprobam. Iako deluje na skoro bilo koji tip kose, posebno sam čula da može da oporavi farbanu, blajhanu, oštećenu kosu - baš kao što je moja. Neverovatno iznenađenje sam primetila već posle prvog korišćenja, a evo kakvi su moji utisci nakon 3 meseca.

olaplex maska za kosu

foto: instagram/olaplex

Kako bih bila iskrena i detaljna sa vama, reći ću vam pravo stanje moje kose pre korišćenja Olaplex br.3 tretmana (maske). Farbam se skoro 15 godina (okej, sa nekim kraćim pauzama). Bila sam crvenokosa, crnka, brineta, a poslednjih 5 godina farbam se balajaž tehnikom tamnoplavih pramenova. Balajaž tehnika zahteva blajhanje kose bar dva puta godišnje, pa vi napravite računicu... 

Neću ovde govoriti o svojim promašajima u poslednjih nekoliko godina, gde sam imala želje da se vratim u tamno, pa nakon par nedelja se iz tamne ipak ponovo vratim u plavuše... :) No, ovde ćemo o tome kako sam uspela suvu, slamastu, izrazito ravnu kosu koja se lomi - da spasim. I ne samo spasim, već i oporavim do stadijuma zdrave kose.

Naravno, proces oporavka kose zahtevao je nekoliko proizvoda (prirodni šampon, amla ulje, serum za oporavak vlasišta), ali i čuveni Olaplex br. 3 koji koristim poslednjih 3 meseca.

Šta je Olaplex br.3 ?

Olaplex br. 1 i br. 2 su salonski proizvodi koji tretiraju kosu i sprečavaju da se ošteti tokom i nakon farbanja. Olaplex br. 3 koristi iste aktivne sastojke kao i ovi profesionalni proizvodi, i posebno je formulisan da pomogne u jačanju kose, posebno farbane kose. Jedan od ključnih patentiranih aktivnih sastojaka u Olaplex-u je bis-aminopropil diglikol dimaleat, koji je poznat kao "graditelj veze" u dlaci.

Farbanje kose, kao i samo češljanje i stilizovanje, razbija veze koje drže zajedno keratinska vlakna i dovodi do oštećenih pramenova. Olaplex br. 3 radi na popravljanju ovih prekinutih veza tako da je kosa jača i zdravija. Olaplex br. 3 ne sadrži parabene, sulfate i ftalate.

Kako sam koristila Olaplex br.3

Olaplex ima celu liniju za kosu koja uključuje šampone, balzame, regeneratore koji se ne ispiraju, maske za kosu, ulja i još mnogo toga. Iako sam čula dobre recenzije o svim Olaplex-ovim proizvodima, probala sam, za sada, samo broj 3.

Olaplex br.3 je maska za kosu koja se nanosi na mokru kosu. Nakon toga se ostavlja da odstoji minimum 10 minuta, a zatim se ispira. Koristila sam ovu masku baš kako i piše na samom pakovanju, međutim, nisam je držala 10 minuta, već znatno duže. 

Pročitaj i LAKO DO GUSTE I ZDRAVE KOSE: Najbolji PRIRODNI ŠAMPONI - moja lista iz drogerija

Počela sam da koristim Olaplex br. 3 nakon šišanja, odnosno, nakon što sam odsekla petnaestak santimetra veoma oštećene kose (a želela sam i novu frizuru :) ).

Kada sam prvi put nanela Olaplex br.3 uradila sam po uputstvu sa pakovanja. Nakon što sam isprala Olaplex br.3 i kosu oprala šamponom nisam stavila regenerator, da bih videla ima li kakvih promena. 

Neverovatno me je iznenadilo kada sam očešljala mokru i čistu kosu, bez čupanja i kidanja dlake. Prvo što sam primetila bio je sjaj kose (kao da je tek ofarbana). Kosa je bila izuzetno mekana na dodir i lagano se raščešljavala

Obično koristim Olaplex br. 3 jednom nedeljno i ostavim ga oko 30 do 45 minuta. 

Nakon dužeg korišćenja primetila sam značajne promene, koje iskreno, nisam očekivala da neki preparat to može da učini. Najveće iznenađenje mi je bila rečenica mog frizera, koji nije znao da sam koristila Olaplex, a to je: Tvoja kosa je najzdravija do sada.

Kosa je prestala da puca, dlaka je čvršća toliko da sam počela da češljam i stilizujem svoju kosu i kada je mokra. Nakon što osušim kosu (nakon Olaplex-a br.3 stavljam samo Lorealovo ulje na krajeve), kosa je potpuno ravna, mekana i svilenkasta. Ljudi me ozbiljno sve češće pitaju da li sam se skoro ofarbala :) 

Moram da naglasim da ovo nije plaćena reklama, moje iskustvo sa Olaplex br.3 maskom za oporavak kose sam prezadovoljna! 

Gde kupiti Olaplex br.3? 

Olaplex proizvode u Srbiji možete naručiti preko njihovog Instagram profila, ili na sajtu.

Loše strane Olaplex br.3 maske za kosu

Ono što može da vam zasmeta kod preparata iz porodice Olaplex-a jeste sama nabavka njihovih proizvoda. Naime, Olaplex proizvode nisam videla u poznatim drogerijama, i jedini način da kupite pravi, original Olaplex proizvod jeste preko njihovog sajta.

Druga strana ješte cena proizvoda. Olaplex br.3 platila sam 3.390 dinara, a dolazi u bočici od samo 100ml. Međutim, ja istu bočicu koristim već 3 meseca, i potrošila sam tačno pola proizvoda. Mogu da primetim da je mojoj kosi (koja je malo ispod ramena) dovoljna dosta mala količina, i da se sam proizvod izuzetno sporo troši, jer je veoma guste strukture.

Pročitajte i NAJBOLJI PREPARATI ZA BRŽI RAST KOSE: Od pristupačnijeg do skupljeg seruma koji stvarno rade posao

Постави коментар

0 Коментари