Ticker

6/recent/ticker-posts

ŠTA JE HYDRAFACIAL? Evo zašto su svi OPSEDNUTI ovim tretmanom lica

 Da li znate da se u svetu HydraFacial tretman lica izvodi svakih 15 sekundi? Naravno, svi vole tretmane lica, ali ovaj je postao baš popularan u poslednjih godinu dana. Ovaj tretman lica nije samo lepa poslastica za vaše lice, već ima i mnooogo prednosti za kožu. 

hydra facial tertian lica u salonu

foto: lookstudio, Freepik.com

Šta čini HydraFacial tako posebnim i drugačijim od ostalih? Većina tretmana lica cilja na vrlo specifične probleme kože, i može vam se dogoditi da su neki previše oštri prema vašoj osetljivoj koži. O da, to se meni dogodilo, a problem je što to uvidite tek kada je kasno, kada koža pocrveni i počne da peče nakon nekih tretmana.

HydraFacial je, međutim, podnošljiv i kod osetljive kože. 

Šta je HydraFacial evo koja su mišljenja dermatologa

HydraFacial uključuje upotrebu "uređaja za hidradermoabraziju medicinskog kvaliteta koji sprovodi patentirani režim od tri dela — čišćenje, piling, a zatim intenzivni serum", objašnjava dermatolog sa univerziteta S. Bašejev.

Umesto da "prska" kožu tradicionalnom dermoabrazijom, ovaj nežniji pristup usisava pore dok istovremeno gura moćne aktivne sastojke koji hidriraju, posvetljuju, zatežu lice i štite od spoljnih faktora. Ručni deo mašine sadrži patentirane spiralne vrhove za tretman opremljene "vorteks tehnologijom" — silom vrtloga koja i daje i oduzima.

"HydraFacials može biti od pomoći svim tipovima kože: povećava sjaj, hidrira i  štiti kožu. Takođe, učvršćuje kožu, vidljivo zaglađuje fine bore i briše flekice nastale od sunca", kaže dermatolog. 

Pročitaj i KOŽA KOJA SE PERUTA I SVRBI? Dermatolog daje precizne korake do oporavka lica i tela kod kuće

Šta da očekuješ od HydraFacial tretmana?

Generalno, postoje tri glavna koraka za HydraFacial: Prvo, koža se čisti, zatim pilinguje da bi se skinule mrtve ćelije. Sledeće, ekstrakcija. Tokom ovog koraka, koristi se alat za "usisavanje" da bi otčepio pore i smanjio prljavštinu i sebum koji se tu krije. Na kraju se nanosi serum pomešan sa antioksidansima i kolagenom, i uređaj ih unosi u kožu. Krajnji rezultat: mekana, podmlađena, hidrirana i blistava koža.

Oporavak nakon tretmana

Još jedna od prednosti HydraFacial tretmana je malo ili nimalo crvenila nakon tretmana. Ostatak dana nakon tretmana lica, dermatolog preporučuje da ne perete lice i izbegavate bilo kakve vežbe ili aktivnosti od kojih bi se znojili. Nemojte se sunčati, niti ići u solarijum.  Takođe, važno je da nanesete SPF zaštitu, a o tome se posavetujte u salonu nakon tretmana. 

Pročitaj i ŠTA NAS JE KRALJICA ELIZABETA NAUČILA O LEPOTI? Proizvodi za negu kože kojima je bila verna decenijama

Постави коментар

0 Коментари