Ticker

6/recent/ticker-posts

Ovo su najbolji ŠAMPONI SA KERATINOM - zamisli RAVNU I SVILENKASTU kosu bez peglanja!

Kosa igra ključnu ulogu u našem celokupnom izgledu, a održavanje njenog zdravlja i sjaja često postaje prioritet u beauty rutini. Jedan od ključnih sastojaka koji je osvojio srca mnogih zaljubljenika u negu kose je keratin. Šamponi obogaćeni ovim čudesnim proteinom postali su omiljeni među onima koji žele da postignu ne samo čistu kosu, već i snažnu, hidriranu i blistavu.

smedja ravna kosa prirodno bez pegle

Batalite moderne varijante nadograđene kose - učinite da vaša prirodna kosa dobije dužinu i svilenkasti izgled o kom sanjate.

Šta je keratin?

Keratin je protein koji se prirodno nalazi u našoj kosi, koži i noktima. Ovaj protein ima ključnu ulogu u održavanju strukture i jačine kose. Međutim, izloženost faktorima kao što su hemijski tretmani, toplota i zagađenje može dovesti do gubitka keratina, što rezultira oštećenom i beživotnom kosom.

Prednosti upotrebe šampona sa keratinom

1. Obnavljanje proteina: Šamponi sa keratinom pomažu u obnavljanju izgubljenog keratina u kosi, čineći je jačom i otpornijom na oštećenja.

2. Hidratacija i sjaj: Keratin duboko prodire u vlas kose, pružajući joj intenzivnu hidrataciju. Ovo rezultira mekom i sjajnom kosom koja privlači pažnju.

Pročitaj i kako da koristiš Olaplex tretman kod kuće - za najbolji učinak!

3. Prevencija lomljenja i lakše raščešljavanje: Ojačana kosa znači manje lomljenja i olakšano raščešljavanje. Šamponi sa keratinom često čine kosu svilenkastijom i glađom, smanjujući stvaranje čvorova i mršenje kose.

4. Anti-Frizz efekat: Keratin pomaže u kontroli nepoželjne frizure, čineći kosu glatkom i ravnom čak i u vlažnim uslovima.

5. Podsticanje rasta kose: Redovna upotreba šampona sa keratinom može da podstakne rast zdrave kose, pružajući skalpu neophodne hranljive sastojke.

plava kosa sjajna šampon

Kako pravilno koristiti šampon sa keratinom?

1. Nanesite na vlažnu kosu: Operite vodom kosu temeljno pre nego što nanesete šampon. To pomaže da se otvori kutikula dlake i omogućava bolje prodiranje keratina.

2. Masirajte temeljno: Temeljno umasirajte šampon na vlasište i kroz kosu. Ovo će poboljšati cirkulaciju krvi i omogućiti ravnomernu raspodelu keratina. Takođe, pravilno masiranje skalpa pospešuje rast kose.

3. Ostavite da deluje: Preporučuje se da kratko ostavite da deluje šampon nekoliko minuta, kako bi se keratin duboko upio.

Opada ti kosa zbog stresa? Pogledaj koji proizvod da koristiš i znatno smanjiš lomljenje i opadanje

4. Isperite hladnijom vodom: Isperite kosu hladnijom vodom kako biste zatvorili kutikule i dodali dodatni sjaj. Važno je da voda ne bude vrela, onakva kakvom se tuširate, jer to nikako nije dobro ni za skalp, ni za dlaku. Takođe, ne savetujemo da voda bude ni potpuno hladna, naravno, već mlaka.

5. Nastavite sa rutinom: Upotpunite svoju negu kose koristeći regenerator i tretmane sa keratinom kako biste postigli najbolje rezultate. Jednom nedeljko koristite hidratantnu i hranljivu masku.

Najbolji šamponi sa keratinom 

Na tržištu ima pregršt šampona sa keratinom, međutim, istražili smo najprodavanije i izdvojili one koji su se najbolje pokazali za beživotnu i oštećenu kosu. Takođe, na listi možete pronaći neki za svačiji džep.

Hask Keratin Smooth


Odličan šampon koji ne možete pronaći baš u svakoj drogeriji. Mi smo ga pronašli u Alexandar Cosmetics, i odličnog je sastava. 

Učiniće da vaša kosa izgleda ravno, svilenkasto, a svojim sastavom će je dodatno nahraniti. Dolazi u bočici od 355ml.

Cena: 990 dinara u Alexandar Cosmetics.

Alfaparf Keratin Therapy


Jedan od najprodavanijih šampona ovog tipa. Može se pronaći u svim bolje snabdevenim drogerijama. On je bez soli, sulfata i parabena. Na bazi je babassu ulja, a sastav keratina u njemu učiniće vašu kosu zavidno nežnom i glatkom.

Dolazi u pakovanju od 250ml.

Cena: 1.330 dinara u Lilly drogeriji.

Byphasse Keratin šampon


Byphasse šampon sadrži tečni keratin, a kao i drugi šamponi, štiti kosu od isušivanja i pruža joj dodatnu negu. Dlaka postaje snažnija i otpornija na spoljne uticaje.

U pitanju je veliko pakovanje, od 520ml.

Cena: 439 dinara u DM marketu.

Seri Keratin šampon


Seri je odličan izbor ukoliko želite profesionalni šampon za svačiji džep. Manje popularan od Alfaparfa ili Byphasse-a, ali samo zbog toga što je skoro došao u naše drogerije. Sada ga možete pronaći na svim boljesnabdevenim mestima, a njegov kvalitet je za svaku pohvalu.

Dolazi u zanimljivoj bočici od 300ml.

Cena: 706 dinara u Lilly drogeriji.

Syoss Keratin šampon


Syoss Keratin šampon odličan je ukoliko se borite sa suvom i ispucalom kosom. Ako je vaša kosa masna, bolje da izaberete Seri šampon. Syoss sadrži formulu sa kompleksom aminokiselina koja jača strukturu kose. Pored toga, sadrži ekstrakt plavog lotosa, koji je idealan za lomljivu kosu. 

Dolazi u boci od 440ml.

Cena: 519 dinara u DM marketu.

Više voliš PRIRODNE ŠAMPONE? - Pogledaj moju listu koja oporavlja kosu

Šamponi sa keratinom predstavljaju vrhunski izbor za one koji žele da postignu zdravu, sjajnu i jaku kosu. Redovna upotreba ovih proizvoda donosi brojne benefite, od hidratacije do prevencije lomljenja. Uz pomoć keratina, vaša kosa može zablistati u punom sjaju.

Постави коментар

0 Коментари